GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’li vekillerde bakanlık heyecanı, muhalefette ‘meşruiyet’ sancısı

Hükümet kurma görevinin Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel’e verilmesinin yankıları devam ederken, Üstel’in PM’den onay alıp almayacağı, hükümeti kurup kuramayacağı, kabinesinin onaylanıp onaylanmayacağı, güvenoyu alıp alamayacağı, muhalefetin Meclis’te kalıp kalmayacağına ilişkin belirsizlik sürüyor

Hükümet kurma görevinin Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel’e verilmesinin yankıları devam ederken, Üstel’in PM’den onay alıp almayacağı, hükümeti kurup kuramayacağı, kabinesinin onaylanıp onaylanmayacağı, güvenoyu alıp alamayacağı, muhalefetin Meclis’te kalıp kalmayacağına ilişkin belirsizlik sürüyor

PARTİ MECLİSİ SANCILI GEÇECEK… Hükümet kurma görevinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından UBP Milletvekili Ünal Üstel’e verilmesine sert tepki gösteren muhalefet partileri CTP ve HP, tepkilerini bir adım öteye taşıyarak Üstel ile hükümet kurma maksatlı görüşme yapmayacaklarını ifade ederek, kapılarını Üstel’e kapattı. Öte yandan UBP’de ise halen Parti Meclisi’nden nasıl bir karar çıkacağı kestirilemiyor. UBP kulislerinden elde edilen bilgilere göre son yaşanan gelişmelere çok ciddi tepki var. Parti Meclisi’nin bugünkü toplantısından olumsuz karar çıkma ihtimal de bulunuyor.

KABİNEDE KADIN BAKAN VE YENİ İSİMLERDEN BAKAN OLABİLİR… Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi bugün saat 15.00’te gerçekleştirilecek kritik toplantıda Ünal Üstel’e hükümet kurma maksatlı görüşme yapması ve hükümet kurmak için yetki verilmesini tartışıp değerlendirecek. Parti Meclisi’nde olumsuz bir karar çıkmaz ve Üstel yol kazasına uğramazsa, bu hafta sonuna kadar, 4. UBP-DP-YDP Hükümeti kabinesinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın onayına sunulması bekleniyor. Öte yandan UBP’li vekilleri de bakanlık heyecanı sarmış durumda. Güvenilir kaynaklardan elde edilen kulis bilgilerine göre, Ünal Üstel’in kabinenin UBP kanadında değişikliğe gitmesi bekleniyor. Özellikle kabinede kadın vekillerden birisinin yer almasına ve yeni vekiller arasından bazı isimlerin de kabinede görev almasına kesin gözle bakılıyor.

CTP, YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK… Ünal Üstel Başbakanlığında kurulacak olan bir hükümetin meşru olmadığını savunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP yetkili organlarının bu konuda henüz bir karar almadığını belirterek, kısa bir süre içerisinde MYK ve Parti Meclisi’ni toplayarak CTP’nin yol haritasını belirleyeceğini vurguladı. UBP Genel Başkanı Sucuoğlu haricinde herhangi bir UBP’li vekile hükümet kurma görevinin verilmesini meşru görmeyeceklerini Meclis kürsüsünden de açıkladığını yineleyen Erhürman, “Böylesi bir hükümet modelini meşru görmediğimiz gibi koalisyon görüşmesi yapmayı da uygun görmüyoruz” dedi. “Her şey normalmiş gibi davranmamız mümkün değil” diyen Erhürman, eylem planlarının yetkili kurullarda belirleneceğini de açıkladı.

HP, SİNE-İ MİLLETE GİTMEYİ PLANLIYOR… “Sine-i Millete gitme düşüncesi olasılıklardan birisidir ve bunun kararını verecek olan da Halkın Partisi Parti Meclisi’dir” diyen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Haftalardır, demokratik olmayan ve meşru olmayan gelişmeler yaşatıldı. Halkın Partisi’nin bu oyunun bir parçası olmayacağını başından beri söylüyoruz. Eğer bu ülkedeki demokratik teamüller ayaklar altına alınarak ortada bir parti başkanı varken UBP içerisinden başka bir vekil başbakan yapılırsa ve Aralık 2020’den beridir sürekli bozulup kurulan UBP-DP-YDP hükümetleri yaşatılmaya devam edilirse, Meclis’te oturup hükümetçilik-muhalefetçilik oynamanın hiçbir anlamı kalmaz” dedi. “UBP Parti Meclisi’nden olumlu bir karar çıkarsa ve ardından böyle bir hükümet kurulursa HP milletvekillerinin sine-i millete gitme düşüncesi de masadadır” diyen Özersay, “Tutarlı bir duruş sergilemek bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu