GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’li Yasemin Öztürk: “Bizim partide çok sık görülen bir durum”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemin Öztürk, Ada TV’de Günaydın Ada programına konuk oldu.

 

Mine İçsel’e konuşan Öztürk, yeni kurulacak hükümet ile birlikte oluşacak kabine konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim partide sık yaşanıyor”

Aynı kişinin birçok Bakanlık görevlerinde bulunabildiğine dikkat çeken Öztürk, bu durumun özellikle Ulusal Birlik Partisi içerisinde sıklıkla yaşandığını belirtti.

“Yeni isimlere de fırsat tanınmalı”

“Tecrübelidir” düşüncesiyle aynı isimlerin Bakanlık koltuğuna oturmasının uygun görülmesi konusunu eleştiren Öztürk, yeni isimlere de fırsat tanınması gerektiğine dikkat çekti.

Bakanlık istenmez, hak edilir

Bakanlık dönemi sonrası yeniden Bakanlık göreve talip olan kişilere; “Bakanlığınız döneminde ne yapmak istediniz de yapamadınız? Ne yarım kaldı?” sorularının sorulması gerektiğini ifade eden Öztürk, Bakanlık makamının “istenecek” şey olmadığını bu makamların hak edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Talebim yok, istenirse görev alırım”

Genel Başkan’dan Bakanlık talebinde bulunulması konusunu eleştiren Öztürk, kendisinin böyle bir eylemi doğru bulmadığını, layık görülmesi durumunda da elbette tevdi edilen Bakanlık görevlerini ifa edeceğini söyleyerek şöyle devam etti;

“Herkes, her işi yapamaz, ben bir avukatım; bana Sağlık Bakanlığı konusunda bir teklifle gelseler bunu reddederim çünkü ben bu konuda verimli olamam. Benim uzmanlık alanım değil. Elbette bürokratlar yardımlarıyla görevi icra etmeye çalışırım ama önemli olan bir işin hakkını vererek yapmaktır. Benim uzmanlık alanım ve yapabileceğim işler bellidir. Bunlarla ilgili Bakanlık talebi gelirse elbette değerlendiririm

Diğer Haberler

Başa dön tuşu