KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Üç eczacı ve üç doktor bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

“Sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan üç eczacı ve üç doktor, bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak

Ülke geneline yayılan ve büyük yankı uyandıran “sahte reçete yolsuzluğu” kapsamındaki soruşturmalar hız kesmeden devam ediyor…

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Gülten Veli Eczanesi’nin sahibi Gülten Veli Aner, Arasta Eczanesi’nin sahibi Simge Sonap, Tufan Eczanesi’nin sahibi İsmet Tufan, doktorlar Güven Erkal, Niyazi Perk ve Muhammed Alshanableh bugün yeniden mahkeme çıkarılacak.

Pazartesi günü mahkeme huzuruna çıkarılan 6 zanlının soruşturma kapsamında 4 gün tutuklu kalmalarına emir verilmişti.

BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan polisin sahte reçete düzenlenmesi olayıyla ilgili soruşturmasında bugüne kadar 6’sı eczacı, 5’i doktor ve 5’i de farklı mesleklerden kişiler olmak üzere toplam 16 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şahsıların 13’ü Lefkoşa’da diğer ikisi ise Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılırken, dün Gazimağusa’da tutuklanan şahsın ise bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Lefkoşa’da son olarak dün mahkemeye çıkarılan doktor Fikri Koray, eczacı Sercan Avcı, polis memuru Mehmet Akyay, Gürcan Taşkaya ve Erçin Karadayı’nın soruşturma kapsamında 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verilmişti.

Gazimağusa’da Çarşamba günü mahkemeye çıkarılan bir doktor ve bir eczacının ise soruşturma kapsamında 8 gün daha tutuklu kalmalarına emir verilmişti.

GEMİKONAĞI’NDA ATIL BULUNAN İLAÇLARLA İLGİLİ TUTUKLANAN ZANLILAR MAHKEMEYE ÇIKACAK

Sahte reçete soruşturmasıyla bağlantılı olduğu düşünülen Gemikonağı’nda bir binada barkodları kesik vaziyette çöp poşetleri içerisinde bulunan haplarla ilgili tutuklanan İlksen Eczanesi’nin sahibi eczacı İlksen Takak ve Atilla Köroğlu da bugün tekrardan mahkemeye çıkacak.

İlksen Takak ve Atilla Köroğlu Çarşamba günü mahkeme huzuruna çıkarılmış ve haklarında soruşturma kapsamında 2 gün tutukluluk emri verilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu