EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Uçak biletleri sorun olmaya devam ediyor

Özellikle KTHY iflası sonrası oluşan piyasada tekel kuralları etkili oluyor. Rekabetin de ortadan kalkması ile oluşan anlayışta uçak bilet fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Ülkeyi yönetenler ise buna seyirci kalmayı yeğlediler. Dolayısıyla uçak biletleri başını aldı ve gitti

Uçak biletlerinin normal seyrinin çok çok üstünde aşırı derecede pahalı olması nedeniyle Türkiye haricinde Avrupa’ya seyahat eden yurttaşlar ve elbette buna imkanı olanlar çok daha ucuza Güney Kıbrıs havalimanlarını kullanarak seyahat ediyorlar. Bu imkana sahip olmayanlar ve gerek Türkiye’ye gerekse Türkiye üzerinden Avrupa’nın bir ülkesine seyahat edenler ise mecburiyetten tek alternatif olarak Ercan Havalimanını kullanmak durumunda kalıyorlar. Ve tabi bir de hem imkanı olmayan hem de aşırı yüksek fiyat uygulanan uçak biletlerine erişemeyenler var. Yani mali gücü buna yetmeyenlerin sayısı da az değil. Bu zaten bilinmeyen bir konu da değil.

Özellikle KTHY iflası sonrası oluşan piyasada tekel kuralları etkili oluyor. Rekabetin de ortadan kalkması ile oluşan anlayışta uçak bilet fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Ülkeyi yönetenler ise buna seyirci kalmayı yeğlediler. Dolayısıyla uçak biletleri başını aldı ve gitti.

Şimdi diyeceksiniz ki ülkede turizm nasıl olacak? Öyle ya turizm ekonomimizin lokomotif sektörlerinden en önemlisi.

Bu fiyatlardan sektör etkilenmiyor mu? Elbette etkileniyor.

Dolayısıyla hem Turizm’in gelişimi ve bekası hem de ülkede yaşayanların uygun koşullarda seyahat edebilmeleri için bilet fiyatlarının makul seviyelerde olmasını sağlamak lazım. Peki bunu kim yapacak?

Elbette devlet.

Bunun için de elle tutulur somut çözümler üretilmesi gerekiyor. Yani boş yapmadan boş konuşmaktan fazlasına ihtiyacımız var. Özellikle sürekli söz veren yöneticilerin bu anlamda sözlerini yerine getirmediklerini görüyoruz. Sürekli bu konuda ha bugün ha yarın genişliği içinde topluma çeşitli taahhütler veriyorlar. Bugüne diğer konularda olduğu gibi bu konuda da verdikleri sözlerin altı hep boş kaldı.

Yani halka yalan söylediler durdular.

Boş boş konuşup günü kurtarmaya çalıştılar. Lakin hiçbir yalanla günün  kurtarılamayacağını  da hepimiz biliyoruz.

Nitekim bugün aşırı yüksek meblağlarda seyir eden uçak biletleri nedeniyle hem turizm sektörü olumsuz etkileniyor, hem insanlarımız bundan dolayı mağdur oluyor.

Yeni akademik yılın başlamasıyla gerek yurt içinde gerekse yurtdışında bu olumsuz etki daha çok hissedilecek. Nitekim yurtiçinden yurt dışına uçakla seyahat etmek son derece lüks olmuşsa, yarın yurtdışında ülkemize yüksek öğrenim için gelen öğrencilerin de bundan olumsuz etkileneceklerini öngörmek gerekiyor.

Bu da elbette onları Türkiye sınırları içinde yeni arayışlara iteceği gerçeğini de göz önüne almamızı gerektiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu