DünyaGenelManşet

Uçan arabanın fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu!

Uzun zamandır beklenen uçan araba konsepti sonunda kullanıcılarla buluşuyor! Peki AreoHT X3 adındaki bu arabayı ne zaman görebileceğiz?

Uzun zamandır beklenen uçan araba konsepti sonunda kullanıcılarla buluşuyor! Peki AreoHT X3 adındaki bu arabayı ne zaman görebileceğiz?

Onlarca yıldır hayali kurulan uçan araba konsepti, en nihayetinde gerçek oluyor. Her yıl birbirinden farklı şirketler tarafından dile getirilen uçan araba, Çin merkezli üretici XPeng’in söylemine göre son haline yaklaşıyor. Şirket, AeroHT X3 model adını verdiği araba için çıkış tarihi ve fiyat paylaştı. Peki, gelecekten gelmiş gibi duran bu teknoloji ne zaman bizlerle buluşacak?

XPeng AeroHT, GITEX’de ilgileri üzerine çekti!

Dubai’de her yıl düzenlenen GITEX ticaret konferansında en çok dikkat çeken isimlerden birisi AeroHT oldu. Lisede okula veda eden Zhao Deli tarafından kurulan şirket, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı’nın bile dikkatini çekmeyi başardı. İnsanlar, X2 isimli arabanın standının önünde prototip ile fotoğraflar çektiler.

SDN editörü Furkan Karaca’nın da deneyimlediği AeroHT, iki koltuklu akıllı uçuş sistemi ve otonom uçuş deneyimi sunan bir “pervaneli” araba. Bu araba şuan için prototip aşamasında olsa da şirketin açıklaması, 2025 yılında cihazın tamamlanmış bir versiyonu olan AeroHT X3’ün son kullanıcıyla buluşacağı yönünde.

AeroHT, 140 bin dolardan satılacak!

Zhao Deli’nin açıklamasına göre 1 milyon yuan yani 140 bin dolar fiyat etiketi ile araba meraklılarının karşısına çıkacak olan AeroHT X3, kullanımının yüzde 90’a yakını yerde geçecek şekilde tasarlandı. Yani araba sürekli uçması amacıyla geliştirilmedi. Onun yerinde örneğin ani bir durumda veya trafik sıkıştığı zamanlarda açılacak olan sekiz adet pervane sayesinde yerden 10 metre yukarıya kadar çıkabilmesi amaçlanıyor.

2020 yılında XPeng’in yatırımını alan AeroHT, o zamana kadar bünyesinde bulunan 10 çalışanı ve kısıtlı bütçesine karşın şuanda 700 çalışanı ve 1,5 milyar dolar sermayesi bulunan dev bir şirket. Yani bu tarz bir yatırıma sahip olan bir kaynağın, şuana kadar gördüğümüzün aksine böyle bir inovasyondan vaz geçmesi olasılığı çok düşük görünüyor. Zaten Zhao Deli’de AeroHT’nin altıncı prototipini geliştirdiğini söylemesi ile bunu onaylıyor.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu