KıbrısManşetSağlık

Uçaner: “Bizler profesyonel temaslıyız”

Acil Durum Hastanesi Pandemi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, GIYNIK'a açıklamalarda bulundu.

Acil Durum Hastanesi Pandemi Başhekimi Dr. Erol Uçaner pandemi hastanesinde 3 hemşirenin pozitif olduğunun belirlenmesinin ardından GIYNIK’a açıklamalarda bulundu.

3 yoğun bakım hemşiresinin pozitif çıkmasının ardından pandemi hastanesinde çalışan tüm doktor ve hemşirelere test yapıldığını, yapılan kontrol testlerinde sonuçların negatif olduğunu aktaran Uçaner, şöyle devam etti:

“Gerekli çalışmaları yaptık. Hemşirenin Covid-19’a nereden yakalandığı belli değil, temaslılar taranıyor. Bizler işimizi yaparken maksimum düzeyde korunuyor ve tüm önlemleri alarak hastalarımıza temas ediyoruz. Tüm temaslılarımız izolasyona alındı. Pozitif arkadaşlarımızın da tedavisine başlandı. Bu tip durumlarla karşılaşmamız çok normal çünkü bizler profesyonel olarak Covid-19 hastalarıyla temaslıyız.”

Şu anda Acil Durum Hastanesi’nde 3 yoğun bakım hastası olmak üzere toplamda 49 hastanın tedavi gördüğünü aktaran Uçaner, gece yarısından itibaren düzenlemeler yapıldığını ve gerekli takviyenin dün gece yapıldığını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu