KıbrısManşetSiyaset

Üçlü koalisyon hükümetine yeni denge ayarı! Önemli kurumlar el değişiyor

Hükümetin YDP kanadına bağlı olan Vakıflar İdaresi, Serbest Liman Müdürlüğü ve Kıbrıs Sigorta Şirketi’nin Yönetim Kurullarının değişeceğine ilişkin iddialara yönelik GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ekonomik ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, söz konusu iddiaları doğruladı


UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nde yeni ve sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Hükümetin YDP kanadına bağlı olan Vakıflar İdaresi, Serbest Liman Müdürlüğü ve Kıbrıs Sigorta Şirketi’nin Yönetim Kurullarının değişeceğine ilişkin iddialara yönelik GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ve iddiaları doğrulayan Başbakan Yardımcısı Ekonomik ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, YDP’nin fiili olarak tek milletvekili kaldığını ifade etti ve bu nedenle 3 önemli kurumun yönetimini UBP’ye devrettiğini açıkladı.

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun 2-3 gün içerisinde YDP’den istifa edeceğini kaydeden Arıklı, “Hükümette partimizi temsil eden tek milletvekili kaldığı için 3 önemli kurumu UBP’ye iade edeceğim” dedi.

Başbakan Ersan Saner ile Bertan Zaroğlu arasında anlaşma sağlandığı ve YDP’den iade edilen 3 önemli kurumun yönetim kurullarına Bertan Zaroğlu’na yakın isimlerin atanacağına yönelik iddialara ilişkin, bu durumun kendisini ilgilendirmediği yanıtını veren Arıklı, “Benim sorumluluğumdan çıktıktan sonra kimi atayacakları artık UBP’nin meselesidir. Bu konu beni ilgilendirmez” şeklinde konuştu.

Öte yandan GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu başkanlığı için Ahmet Yönlüer isminin gündem de olduğu da öne sürüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu