DünyaGenelManşet

Ucuzcu Ryanair ilk sırada

27 Temmuz - 2 Ağustos haftasına ait en son Eurocontrol verilerine göre, Avrupa havacılığı toparlandı ve Covid-19 pandemisi patlak vermeden önce 2019’da kaydedilen rakamlara yaklaştı

THY LİDERLİĞİ KAPTIRDI… Bir süreden beri Türk Hava Yolları’nın lider olduğu Avrupa’nın en çok sefer yapan ilk 10 havayolu listesinde sıralama değişti. Liderlik “Düşük maliyetli” ucuzcu Ryanair’e geçti. Ryanair geçen hafta gerçekleştirdiği 2.000’den fazla uçuşla 2019’dakidüzeye yaklaştı.

RYANAIR’DAN 7 GÜNDE 2229 UÇUŞ OPERASYONU… Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) verilerine göre Ryanair, 27 Temmuz – 2 Ağustos haftasına 2.229 operasyon gerçekleştirdi. Bu 2019 yılının aynı haftasına göre yüzde 15 daha az olmakla beraber bu alandaki hızlı toparlanmayı gösteriyor.

WIZZAIR VE PEGASUS HIZLI TOPARLANAN UCUZCULARDAN… Nitekim ilk 10 arasında başka ucuzcular da var. Bunlardan Macar Wizz Air ve Türkiye’nin Pegasus’u hızlı toparlananlar olarak listede yer aldı.

AIR FRANCE, LUFTHANSA, KLM VE İSKANDİNAV HAVAYOLLARI PERFORMANSARINDAN UZAKTA… Avrupa’nın top 10 listesini geçen haftaki sıralamasında ayrıca Air France, Lufthansa, KLM ve İskandinav Havayolları var. Ancak, bunlardaki toparlanma hâlâ 2019’dan uzak.

Bir süreden beri Türk Hava Yolları’nın lider olduğu Avrupa’nın en çok sefer yapan ilk 10 havayolu listesinde sıralama değişti.

Liderlik “Düşük maliyetli” ucuzcu Ryanair’e geçti. Ryanair geçen hafta gerçekleştirdiği 2.000’den fazla uçuşla 2019’dakidüzeye yaklaştı.

27 Temmuz – 2 Ağustos haftasına ait en son Eurocontrol verilerine göre, Avrupa havacılığı toparlandı ve Covid-19 pandemisi patlak vermeden önce 2019’da kaydedilen rakamlara yaklaştı.

En hızlı toparlanan ise ‘düşük maliyetli’ ucuzcu havayolu şirketleri oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) verilerine göre Ryanair, 27 Temmuz – 2 Ağustos haftasına 2.229 operasyon gerçekleştirdi. Bu 2019 yılının aynı haftasına göre yüzde 15 daha az olmakla beraber bu alandaki hızlı toparlanmayı gösteriyor.

Nitekim ilk 10 arasında başka ucuzcular da var. Bunlardan Macar Wizz Air ve Türkiye’nin Pegasus’u hızlı toparlananlar olarak listede yer aldı.

BAZI HAVAYOLLARI HALEN 2019’DAN UZAKTA

Avrupa’nın top10 listesini geçen haftaki sıralamasında ayrıca Air France, Lufthansa, KLM ve İskandinav Havayolları var. Ancak, bunlardaki toparlanma hâlâ 2019’dan uzak.

Eurocontrol, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, İrlanda, Portekiz, Yunanistan, Malta, Kıbrıs, Macaristan, Avusturya, Danimarka, Slovenya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İtalya, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovakya, İspanya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Türkiye, İsviçre, Norveç, Monako, Kuzey Makedonya, Moldova, Karadağ, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Ermenistan ve Gürcistan havayollarını kapsıyor.

27 TEMMUZ – 2 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA AVRUPA’DA EN UÇUŞ YAPAN HAVAYOLLARI

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu