DünyaFutbolManşetSpor

UEFA Avrupa Süper Lig’i cezalarını kesti

UEFA, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan 9 kulübün gelecek sezonki gelirlerinin %5'ine el koyulacağını ve bu 9 kulübün altyapı projelerine 15 milyon euro bağış yapılacağını açıkladı

UEFA, Avrupa Süper Ligi’nin kurucu 12 üyesine para cezası verdi. Buna göre hala oluşum içinde yer alan Real Madrid, Barcelona ve Juventus dışındaki takımların 1 yıllık Avrupa gelirlerinin yüzde 5’i kesilecek. Toplam 15 milyon Euro olması beklenen rakam UEFA Gençlik Liglerinde kullanılacak.

Real Madrid, Barcelona ve Juventus’a ise Disiplin Komitesine sevk edildi. Bu ekiplerin Şampiyonlar Ligi’nden yasaklanma ihtimali bulunuyor.

Avrupa Süper Ligi pjoresi 3 hafta önce aralarında 6 İngiliz kulübü, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham’ın da olduğu 12 kulüp tarafından hayata geçirilmeye çalışıldı. Ancak İngiltere Hükümeti’nin ülke topraklarında bu ligin oynanmayacağını açıklaması ve taraftarların baskısının ardından İngiliz kulüpleri birlikten ayrıldı.

Atletico Madrid, Milan ve Inter de UEFA ile yapılan anlaşma ile Avrupa Süper Ligi’nden çekilmişti.

Kulüpler ayrıca yetkisiz organizasyonlara katılması durumunda 100 milyon Euro ödemeyi kabul etti. Anlaşmanın bir parçası olarak da UEFA’ya verilecek diğer taahhütler ihlal ederlerse de 50 milyon Euro ödeyecekler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu