DünyaManşet

Ukrayna liderinden ‘acil ateşkes’ çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, tansiyonun yükseldiği Donbass için 'acil ateşkes' çağrısında bulundu.

Moskova-Kiev arasındaki gerilim tırmanırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gerginliğin azaltılması yönünde çağrıda bulundu.

Rus basını, geçtiğimiz saatlerde Ukrayna ordusunun Donetsk’in eteklerine topçu saldırısı başlattığını duyurdu. Moskova ve Kiev’den ise Donbass’taki kriz ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Son dakika haberlerine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin doğusundaki kriz ile ilgili olarak, derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

TATBİKATA DEVAM

Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, Rusya ile ortak yürütülen ‘Birlik Kararlılığı-2022’ tatbikatına devam etme kararı alındığını açıkladı.

Rusya ve Belarus’un ortak gerçekleştirdiği dev tatbikatın bugün sona ermesi planlanıyordu. Belarus, tatbikat için ülkeye gelen yaklaşık 30 bin Rus askerinin, Ukrayna’nın doğusunda tırmanın tansiyon nedeniyle planlanandan daha uzun süre ülkede kalacağını duyurdu.

ÇATIŞMALARDA 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Lugansk bölgesinde meydana gelen çatışmalarda 2 sivilin hayatını kaybettiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, sabah saatlerinde yaşanan çatışmada Pionerskoye bölgesinde bulunan 5 evin de zarar gördüğü belirtildi. Sivillerin hayatını kaybetmesinin ardından Donbass bölgesinde yaşayan halk paniğe kapılırken, Kiev-Moskova hattı daha da gerildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu