Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Ukrayna: Rusya’nın BMGK’den atılması için başvuru yapacağız

Rusya ise Ukrayna'ya ait droneların askeri üslerini tekrar vurduğunu öne sürdü

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rusya ise Ukrayna’ya ait droneların askeri üslerini tekrar vurduğunu öne sürdü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) çıkarılması için başvuru yapacaklarını duyurdu.

Kuleba, 24 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı savaşın ardından, ülkenin veto hakkına sahip daimi BMGK üyesi olmayı sürdürme hakkı kalmadığını savundu.

BMGK kulislerinde bunun uzun süredir tartışıldığını öne süren Kuleba, Kremlin yönetiminin “barışa ve güvenliğe yeniden tehdit oluşturmaması için” bu adımın atılması gerektiğini söyledi.

15 üyeye sahip BMGK’de Rusya, ABD, Birleşik Krallık, Çin ve Fransa veto hakkına sahip daimi üye konumunda.

Öte yandan Rusya, ülkenin güneyindeki Saratov Oblastı’nda yer alan Engels şehrindeki askeri üsse yaklaşan Ukrayna’ya ait bir drone’un düşürüldüğünü bildirdi.

Kremlin yönetimi, saldırı için yaklaşan ve Rus birlikleri tarafından vurulan drone’dan düşen parçaların isabet etmesi sonucu üç askeri personelin hayatını kaybettiğini aktardı.

Saratov Valisi Roman Busargin de Engels sakinlerinin tehlike altında olmadığını ifade etti.

Rusya, 5 Aralık’ta da Kiev’e bağlı güçlerin Engels ve Ryazan bölgesindeki askeri üslere saldırı düzenlediğini bildirmişti. Bu saldırılarda da üç askeri personelin öldüğü, iki uçağınsa hafif hasar aldığı aktarılmıştı.

Ukrayna ordusu saldırılara dair açıklama yapmamıştı.

ABD ise Kiev yönetimine sadece kendi topraklarını korumaları için silah verdiklerini belirterek, “Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini teşvik etmiyoruz” demişti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu