GenelKıbrısManşet

Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş gibi gösterip, binlerce doları cebe indirdiler

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde, sahte diploma soruşturması devam ediyor

Devrim Demir

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden soruşturma kapsamında okul öğrencilerinden Doğan Yetek ve zanlı Serdal Gündüzün asistanı Berke Özbek, Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Polis, soruşturma kapsamında Serdal Gündüzün asistanı Berke Özbek’in bazı öğrencilerle temasa geçerek eğitim harçlarını okulun hesabına değil kendi hesabına aktarılmasını sağladığını söyledi. Polis, zanlının temin ettiği 300 Bin TL’yi zanlı Serdal Gündüz’ün talimatı ile bir kısmını kendi bir kısmını da Gündüzün hesabına aktardığını kaydetti. Zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis 21 kişiden ifade alındığını, 23 kişinin ifadesine başvuracaklarını söyledi. Zanlı Gündüz ve Özbek’in bazı evrakları yaktığına dair görüntüler olduğunu kaydeden polis zanlının 6 gun daha tutuklu kalmasını talep etti.

BİNLERCE DOLARI CEBE İNDİRDİ

Polis okul öğrencilerinden zanlı Doğan Yetek’in sahte transkript düzenleyerek Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş gibi göstererek sahtelediği 3 fatura karşılığında 8 bin 451 ABD’yi sahtekarlıkla temin ettiğini ifade etti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis zanlının Dış Hekimliği Fakültesi öğrencisi olduğunu öğrenci statüsü ile ülkede olduğunu kaydetti. Mahkeme, zanlı Berke Özbek’in 6 gun daha tutuklu kalmasına, zanlı Yetek’in 50 bin TL nakit, KKTC vatandaşı bir kefilin imza edeceği 300 bin TL’lik kefalet senedi ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlılar Serdal Gündüz ve Kemal Dürüst’ün birazdan mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu