ManşetSpor

UKÜ ve GG, KTSYD Kupası’nın sahibi oldu

Hentbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları derneği (KTSYD) işbirliğinde düzenlenen KTSYD Kupası’nda şampiyonlar belli oldu.

 

ŞİMDİDEN DOUBLE YAPTILAR
Hentbol kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Gençlik Gücü (GG) kupaya doymuyor. Geçtiğimiz haftalarda Derviş Mişon Kupası’nı müzesine götüren iki ekip dün akşam da KTSYD Kupası’nın sahibi oldu. İki takım da daha lig maratonu tamamlanmadan iki önemli kupayı kazanmayı başardı.

KTSYD KUPASI UKÜ VE GG’NİN
Hentbolda KTSYD Kupası, dün oynanan final müsabakaları ile tamamlandı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan final mücadelelerinde kadınlarda UKÜ, erkeklerde ise GG rakiplerini mağlup ederek KTSYD Kupası’nı müzesine götürdüler.

KADINLARDA ŞAMPİYON UKÜ: 46-23
KTSYD Kupası’nda günün ilk final mücadelesi kadınlarda yaşandı. UKÜ ile Şahlan Spor arasındaki final karşılaşmasını 46-23’lük skorla kazanan UKÜ şampiyonluğa uzandı. Kadınlarda maçın en iyi oyuncusu 6 gol ve 1 asistle oynayan UKÜ kaptanı Betül Çamlı seçildi.

ERKEKLERDE GG TECRÜBESİ: 33-23
Günün ikinci final mücadelesinde ise erkeklerde GG ile UKÜ finali oynandı. Maçın büyük bölümünde üstünlüğü elinde tutan GG karşılaşmayı 33-23 kazanarak kupanın sahibi oldu. Erkeklerde maçın oyuncusu GG kalecisi Şemsi Yıldırım seçildi.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Ödül töreninde takımlara kupa ve madalyaları KTSYD Başkanı Burhan Gürkan, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan ve federasyonun konukları Bosna Hersek ile Kosova federasyon temsilcileri tarafından verilirken, en iyi oyunculara ödülleri de UHL Sport Direktörü Arınç Perçinci tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu