GenelKıbrısManşetSpor

UKÜ ve GG şampiyonluğa ambargo koydu

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2021-2022 sezonu Kadınlar Süper Ligi ve Erkekler Süper Ligi’nde final serisi ikinci maçları dün akşam Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanırken şampiyonlar da belli oldu.

HENTBOLDA ŞAMPİYONLAR DEĞİŞMEDİ

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2021-2022 sezonu Kadınlar Süper Ligi ve Erkekler Süper Ligi’nde final serisi ikinci maçları dün akşam Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanırken şampiyonlar da belli oldu. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Gençlik Gücü (GG), final serisinde rakiplerini her iki maçta da mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

UKÜ KADINLARDA ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ ŞAMPİYON: 38-28

Kadınlar final serisi ikinci maçında UKÜ ilk yarısını 19-8 önde kapattığı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşısında etkili oyununu ikinci yarıda da sürdürdü ve sahadan 38-28 galip ayrılarak üst üste ikinci kez lig şampiyonluğuna ulaştı. UKÜ’de Aysel 13 golle maçın en golcü ismi oldu.

ERKEKLERDE GG’DEN ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK: 36-22

Erkekler final serisinde çekişmeli başlayan ikinci maçın ilk yarısını 12-11 önde geçen GG, UKÜ karşısında ikinci yarıda farkı açarak mücadeleyi 36-22 kazandı ve ligde üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etti. GG’de Ahmet Altan 9, Özden ise 7 golle en skorer isimler oldu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu