GenelKıbrısManşetSpor

UKÜ ve GG’den tarihi sezon

Hentbolda 2020-2021 sezonu tamamlandı. Kadınlarda UKÜ, erkeklerde de GG, federasyon, lig ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm kupalara ambargo koydu.

HENTBOL FEDERASYONU’NDAN BAŞARILI SEZON

Bahadır Ayhan başkanlığındaki KKTC Hentbol Federasyonu, pandemi koşulları çerçevesinde 2020-2021 sezonuna ait tüm organizasyonlarını başarıyla noktaladı. Kadınlar Süper Ligi ve Erkekler Süper Ligi’nde sezon öncesi turnuvalarla başlayan heyecan, Federasyon Kupası mücadelesiyle sürdü. Daha sonra lig heyecanı ile devam eden hentbolda ligin de tamamlanmasıyla birlikte dolu dolu geçen sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarıyla noktalandı.

KADINLARDA UKÜ’DEN TARİHİ SEZON

Kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bu sezon tarihi başarılara imza attı. Sezon öncesi hazırlık turnuvalarını kazanan UKÜ ilk resmi organizasyon olan Federasyon Kupası’nı müzesine götürdü. Bu başarısını ligde de devam ettiren UKÜ tarihinde ilk kez ligde şampiyonluk yaşadı. UKÜ son olarak ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Levent’i 36-26 mağlup ederek bu kupayı da müzesine götürdü. Tarkan Kayas antrenörlüğündeki UKÜ bu kupalara namağlup bir şekilde ulaşarak daha önce elde edilmemiş bir başarı hikayesi yazdı.

ERKEKLERDE GG BİLDİĞİMİZ GİBİ

Erkeklerde bu sezona geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine Gençlik Gücü (GG) damga vurdu. Sezon öncesinde ilk turnuva olan KTSYD Kupası’na koronavirüs şoku yaşayarak katılmayan GG, daha sonra Mişon Kupası ile olumsuz havayı dağıttı. Lige Federasyon Kupası’nı kazanarak moralli giren yeşil beyazlılar ligi de zirvede tamamlamayı başardı. Son olarak da finalde UKÜ’yü uzatmalara giden maçta 35-33 mağlup eden GG, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da müzesine götürdü ve tüm resmi kupaları namağlup bir şekilde toplayarak antrenör Turgut Karamanoğlu nezaretinde müthiş bir başarılara devam etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu