Diğer SporlarFutbolKıbrısManşetSpor

Ülke futbolunda her zaman tartışma konusudur

Aksa Süper Lig'de 5. hafta geride kalırken 5. hafta sonunda dikkatlerden kaçmayan bir detayı sizler için derledik.

Aksa Süper Lig’de 5. hafta geride kalırken 5. hafta sonunda dikkatlerden kaçmayan bir detayı sizler için derledik.

Yıllardır ülke futbolunda yabancı futbolcular her zaman tartışma konusu olmuştur. Ülke futboluna uygulanan ambargolar nedeni ile Kuzey Kıbrıs Türk futbolu dışa açılımı siyasi anlamda anlaşma olursa ümidi ile hep beklemektedir. (Beklentiler Sadece Üzer).

Geçmiş yıllarda ülke futbolunu kurtarmak istiyorsak alt yapılara ve gençlere önem verilmesi ve yatırım yapılması konuşulur. Bu konuda bir kısım spor adamı yabancının kaldırılmasından yana yorum yaparken bir kısım ise yabancının olması gerektiğini ve ülke futboluna katkı sağladığını düşünür.

Bir diğer konu ise yabancı sayısıdır. Geçmiş yıllarda hatta geçen sezon da yaşanan yabancı futbolcuların haber vermeden adadan ayrılması da bir başka tartışma konusu olmuştur.

Geride kalan 5 haftada bir çok takım yabancı hakkını forvet olarak kullanırken adaya gelen yabancılar ise ciddi anlamda gol katkısı sağladığı görüldü.

CB Gençlik Gücü takımında Mashumba 6, K.Kaymaklı takımında Felix 5, Yenicami takımında Sylla ve Hamitköy takımında Ernst 4, Miracle Değirmenlik takımında Akabueze, Yonpaş Dumlupınar takımında Jonathan ve Gönyeli takımında Osita 3, Cihangir takımında Babacar, Mağusa Türk Gücü takımında Poteve Çetinkaya takımında Mane 2 golle takımlarına katkı sağlarken Doğan Türk Birliği takımında Billy, Mesarya takımında Debouto ve Türk Ocağı takımında Sassi 1 gol atarak takımlarına katkı sağladılar. Peki soru şu, Yabancı olmalı mı olmamalı mı olmalıysa kaç olmalı ?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu