KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Ülke genelindeki, asayiş ve trafik denetimleri yapıldı

Ülke genelinde dün akşam, halkımızın huzur ve güvenliği için eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi

Ülke genelinde dün akşam, halkımızın huzur ve güvenliği için eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.
Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk sahalarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları, kahvehaneler, pansiyonlar, gece kulüpleri, alkollü içki satışı yapılan yerler, bahis evleri, marketler ve kumarhaneler ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiştir.
Ülke Genelindeki Asayiş Denetimleri Sonucu;
(1)Kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 85 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.
(2)Ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettikleri tespit edilen toplam 25 kişi tutuklanmıştır.
(3) Gemikonağı’nda kontrol maksatlı durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet sarma sigara ve bir adet öğütücü bulunarak emare olarak alındı ve 2 kişi tutuklandı.
Ülke Genelindeki Trafik Denetimleri Sonucu;
Toplam 9,031 araç sürücüsü kontrol edildi ve 128’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 473’ü yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak, 7’si sürüş ehliyetsiz araç kullanmak, 133’ü trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak olmak üzere, toplam 1,621 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlardan rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 215 araç trafikten men edilmiş ve 1 sürücü de tutuklanmıştır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu