EkonomiKıbrısManşetToplum

“Ülke girdap içine girdi!”

Otelciler Birliği Başkanı Çağıner, ülkenin yönetilme sorunundan önce ‘ego’ sorunu olduğunu söyledi

Otelciler Birliği Başkanı Çağıner, ülkenin yönetilme sorunundan önce ‘ego’ sorunu olduğunu söyledi.

ZAMLAR BASKI UNSURU
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, zamların işletmeler üzerindeki baskısına dikkat çekti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, özellikle asgari ücrete uygulanan zamların, işletmelerin rekabet gücünü azaltarak küçülmeye ve daralmaya neden olabileceğini ifade eden Çağıner, enflasyonla mücadele adı altında alınan kararların, düşük gelirli kesimi olumsuz etkilediğini ve işsizlik riskini artırdığını vurguladı.

KAHRAMAN HÜKÜMET
Ekonomik yönetimdeki bilgi eksikliği ve yetkinlik sorunlarına vurgu yapan Çağıner’in açıklamasının tam metni şöyle: “Her yerde zam haberleri var ve zamlar asgari ücrete uygulanan zammın üstünde; bunun sonucunda ise bir sonraki hayat pahalılığı (HP) şimdikinden daha fazla çıkacak, çok doğal olarak. Çok doğal olarak halk, enflasyondan ezildiği için HP üstünde ilave zam ihtiyaç duyulacak. Ekonomiden çok anlayan hükümet de kahramanlık yaparak bu zammı verecek (muhalefet de bastıracak). Günün sonunda bir döngü içine gireceğiz ki zaten girdik.”

EGO SORUNU VAR
“Enflasyon ile mücadele konusunda hiçbir yetkinliği ve bilgisi olmayanlar yönetiyor bizi. Maalesef, bundan en çok düşük gelirli kesim etkilenecek. İşletmeler de rekabetçiliğini yitireceği için de mecburen küçülecek; işin ilginç kısmı talep varken küçülecek (iç talepten bahsetmiyorum). Daralma ve küçülme ile işsizlik bir süre sonra bizi vuracak. TL’yi kullanan Türkiye’deki enflasyon ile bizim enflasyon arası makas açılacak ve iş yapmadan beklemek en mantıklısı olacak. Yönetmek için bilgi lazım, bilgisi olmayanın da en basit olarak bilene sorması gerekiyor. Bu ülkenin yönetilme sorunundan önce EGO sorunu var. Bilmeyenin bildiğini sanması, beceriksiz ve bilgisiz olmasından daha büyük bir tehlike. Kısacası, girdap içine girdik.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu