KıbrısManşetSpor

Ülke hentbolu için yol haritası Kosova’da bulundu

KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, ülke hentbolunun önünü açmak adına yol haritasını Kosova’da buldu.

KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, ülke hentbolunun önünü açmak adına yol haritasını Kosova’da buldu.

AVRUPA’DA YER ALMAK ADINA CİDDİ ADIMLAR ATTIK
KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, 22-23 Ekim tarihleri arasında Kosova’da ülke hentbolu ile ilgili olarak bir dizi temaslarda bulundu. Ülke hentbolunun Kosova modelinde yer alması için düğmeye bastıklarını ifade eden Bahadır Ayhan, Avrupa’da yer almak adına ciddi adımlar attıklarını söyledi.

YOL HARİTASI ALINDI, SIRA TÜRKİYE’DE ÜÇLÜ TOPLANTIDA
İki günlük ziyaretinde yetkililerle önemli toplantılar yaptıklarını aktaran Bahadır Ayhan, Kosova’nın Avrupa Hentbol Federasyonu’na (EHF) üyelik sürecini tüm detayları ile öğrendiklerini ifade ederek, Kosovalı yetkililerin kendilerine yol haritasını verdiklerini açıkladı. 3 Kasım 2021 tarihinde Türkiye, Kosova ve KKTC’nin Eskişehir’de üçlü toplantı yapacağını da belirten Bahadır Ayhan, bu görüşme ile birlikte ülke hentbolu adına yola çıkacaklarını söyledi.

AYHAN KOSOVA’DA ÜST DÜZEY YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye basınında da yer bulan Kosova’daki görüşmelerde Bahadır Ayhan, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr. Myraher Haskuka, Kosova Gençlik Spor ve Kültür Bakanı Hajrullah Çeku, Başbakan Yardımcısı Emilija Redjepi, Kosova Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri İzet Gjinovci, Prizren Belediyesi Spor Tesisleri Müdürü Şaban Papiç ve Prizren Hentbol Kulüp Başkanı Süreyya Şalçın ile görüştü.

NEDİR BU KOSOVA MODELİ
Bilindiği üzere Kosova da ülkemiz gibi siyasi ve tanınmamışlık sorunları yaşıyordu ve 1999 yılında BM kontrolü altına alındıktan sonra, 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Tanınmışlığın gelmesiyle birlikte spor alanındaki yasaklar kalkmış olsa da aslında Kosova’da tanınmadan önce spor konusunda açılımlar yapıldı ve bunun öncüsü de hentbol olmuştu. Sırbistan’ın hertürlü engellemelerine rağmen Kosova hentbolda oldukça önemli lobiler kurarak, çeşitli ülkelerden destekler alarak ve girişimler yaparak tanınmışlık gelene kadar resmi üye olmadan gözlemci statüsü ve Avrupa Hentbol Federasyonu bayrağı altında uluslararası müsabakalar yapmayı başarmıştı. KKTC Hentbol Federasyonu da şimdi bu yoldan yürüyerek çeşitli ülkelerin desteğini alıp girişimler yaparak Kosova’nın yaptığını başarmaya çalışacak.

ED

Diğer Haberler

Başa dön tuşu