GenelKıbrısManşet

“Ülke kontrolden çıkıyor”

Girne’nin resmi nüfusunun 33 bin olduğunu fakat belediyenin hizmet verdiği nüfusun yaz aylarında 150, kış aylarında ise 130 bin olduğunu vurgulayan Şenkul, “Tek istediğimiz gerçek nüfusumuz üzerinden katkı ve kadro almak” dedi

“BİR AVUÇ PERSONELLE”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, yabancı uyruklu insanların işlettiği bir marketten video paylaşarak, isyan etti. Bir avuç personelle her şeye yetişmeye çalıştıklarını belirten Şenkul, “Bir Belediye bunlarla tek başına nasıl mücadele edecek?” sorusunu sordu. Şenkul, “Satılanların yasal olmadığı kesin, ülkeye nereden girdiğini bilmediğimiz burada olmayan hayvan etleri…Ülke kontrolden çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“Girne’de bir markette izinsiz ve sağlıksız bir ortamda domuz kesimi yapıldığı anları yayımlayan Şenkul, “Polis miyiz? Sağlık Bakanlığı mı?, Tarım Bakanlığı mı?,  Çevre dairesi mi?, Çalışma dairesi mi? Yoksa belediye mi ben de anlamadım. Cuma mesai bitince şehir kontrolden çıkmasın diye bir avuç personel ile her şeye yetişmeye çalışıyoruz. İşimiz mi değil mi bakmadan tüm ihbarları değerlendiriyoruz ve her gittiğimiz yerde birçok kuralsızlık görüyoruz” diyerek “Ülkede yabancı olarak bulunanlar dahil kimsenin devleti ve yasalarını taktığı yok” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERE YETKİ DEVRİ ŞART”

Merkezi idarenin artık yerel yönetimlere bazı konularda yetki devrinde bulunmasının gerekli ve acil olduğunu da vurgulayan Murat Şenkul, “Girne Belediyesi olarak Çevre Dairesi’nin yetkisinde olan ancak yeterli personeli olmadığı için vatandaşlardan gelen şikayetlere yetişilemeyen müzik izinleri konusunda yetki almaya hazırız. Bunun yanında çevreyi kirletenlere karşı yetkilendirmeye de talibiz. Zabıtalarımızın ceza yazma yetkisine yanlış park cezası yanında, tek yol ihlalleri, dönüş yasakları gibi konuların da eklenmesine biz hazırız. Vergi dairesinin fiyat denetimlerine destek olmaya da hazırız, Gümrüğün kaçakçılıkla mücadelesine de. Buna benzer daha birçok konuda personelimizin gerekli eğitimi almasına da hazırız. Gerekiyorsa personel istihdamına da hazırız” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu