KıbrısManşet

Ülke sporu tarihin en kötü dönemini yaşıyor

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, GIYNIK Web TV’de yayınlanan Spor ve Ötesi programında çarpıcı açıklamalarda bulundu ve sporu yönetenlere rest çekti. 

 

ENVER KAYA TARİH VERDİ; YA ÖDENİR YA DA İPTAL EDİLİR

Spor ve Ötesi’nde konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, 30 Temmuz Cuma gününe kadar 2021 bütçesinden alacakları 540 bin TL’lik devlet katkısının ilk iki dilimine ait olan 270 bin TL’nin ödenmemesi ve ülkemizde 7. kez yapılması planlanan TVF Plaj Voleybolu Türkiye Serisi Pro Beach Tour Lefkoşa Zafer Kupası organizasyonunun yaklaşık 170 bin TL masrafının 100 bin TL’sini karşılayacağının sözü verilmesi üzerine bu ödemenin de plan ve programları doğrultusunda 5 Ağustos Çarşamba gününe kadar yapılmaması durumunda TVF ile KKTCVF işbirliğindeki uluslararası etkinliğin iptal edileceğini gerekçeleriyle birlikte hem ülkemiz hem de Türkiye kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Kaya “Bu organizasyonun 70 bin TL’sini biz federasyon olarak üstlenmemize rağmen bugüne kadar normal devlet katkısından tek bir kuruş katkı almadık. Hal böyle olunca bu şartlarda böylesine anlamlı organziasyonların yapılması da tehlikeye girmiştir.” dedi.  

 

ÜLKE SPORU TARİHİN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR 

Ülkemizdeki mevcut spor yönetim biçiminin işlevsizliğini eleştirip bu yapıdan dolayı ülke sporunun tarihin en kötü döneminden geçtiğine de vurgu yapan Enver Kaya, “eskiden para yoktu ama Spor Bakanlığı vardı ve bu kadar sorun yaşanmıyordu.” diyerek, “sonrasında spora kaynak yaratılmasına rağmen bu kez bakanlık ortadan kalkınca spor siyasetin eline düştü. Sporun yönetimi daire şeklinde her dönem sporla alakası olmayan bakanlıkların  altına verilmiş olması sporun sorunlarının giderilmesine fırsat vermemektedir. Ülke sporunun, federasyonların, tesislerin, antrenörlerin ve sporcuların bitmek bilmeyen sorunlarının ortadan kalkması için yeniden Spor Bakanlığı’nın kurulması elzemdir. Unutmayalım ki sporun esası disiplindir.” şeklinde konuştu.  

 

AYRIMCILIK, ÇİFTE STANDART VE HAKSIZ REKABET YARATILAMAZ

Kaya, KKTC Meclisi’nin onayladığı, spordan sorumlu bakanlık ve genel yönetim kurulu tarafından da federasyonlara bütçe tahsisleri yapıldıktan sonra devlet katkılarının ilk iki diliminin Maliye Bakanlığı tarafından bazı federasyonlara ödenip bazılarına ödenmemesi kabul edilemez bir durumdur şeklinde değerlendirdi. Başkan; “Üstelik 2021 yılından 7 ay geçmesine rağmen hiç kimsenin ülke sporunda ayrımcılık, çifte standart ve haksız rekabet durumu yaratma hakkı yoktur. Yetkililerin bundan böyle bu tür davranışları daha hassas bir şekilde değerlendirmeleri gerekir. Ülke sporu bir bütündür. Yıllardan beridir gerek sporcu, gerek antrenör gerekse de başkan olarak birçok kez uluslararası milli takımlar düzeyinde organizasyonlara hem yurt dışında katıldık hem de ülkemizde düzenledik. Ama hiçbir zaman bu organizasyonları ambargo kırıldı cümlesiyle dile getirmedik. Çünkü bu tarz organizasyonlar resmi olarak süreklilik arzetmeye başladığında (uluslararası federaysonlar tarafından kabul gördüğü) zaman ambargoların bittiğinden söz edebiliriz.” açıklamasını yaptı.  

 

SPORDAN SORUMLU BAKANLIK VE SPOR DAİRESİ GÖREVİNİ YAPMALI

Başkan, kendisi, Tenis Federaysonu Başkanı Hasan Gazioğlu ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan ile birlikte devlet katkılarının kendilerine neden verilmediğini sormak için gittikleri maliyede de muhatap bulamadıklarını ve Hasan Gazioğlu’nun telefonla müsteşara ulaşarak bu konuyu sorduğunda “maliyenin bu tiyatronun neresinde olduğu” cevabını almalarının son derece üzücü olduğunu dile getirdi. Kaya, enerjilerini ülke gençliğinin spor yapması için harcamaları gerekirken bu işlerle uğraşmamalarına vurgu yaparak yetkili kurumların bu işleri çözmesi için spordan sorumlu bakanlık ve spor dairesini de göreve çağırdı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu