KıbrısManşetToplum

Ülke suç dizisi setine döndü

KKTC hemen her gün hayret verici yeni bir suç olayıyla çalkalanıyor

ÖZEL HABER

KKTC hemen her gün hayret verici yeni bir suç olayıyla çalkalanıyor.

 POLİSLER OLAYDAN OLAYA
 KKTC’de son yıllarda en yoğun çalışan meslek grupları “polisler”, polislerin bulgularını mahkemeye taşıyan “savcılar”, açılan davaları görüşen “yargıçlar”, müvekkillerini temsil eden avukatlar olurken, davaları takip eden gazeteciler hemen her gün vatandaşlara yeni bir skandal suçu bildiriyor. Memleket uyuşturucu kaçakçılarına, sahtekarlara, soygunculara, kayıt dışı ekonomiye ve bunun önemli bir kısmı olan kara paraya teslim olurken, birçok kişi kısa yoldan zengin olmak ye da zenginliğine zenginlik katmak için illegal yollara başvurmaktan çekinmiyor.

 TÜRLÜ TÜRLÜ SUÇ VAR
Ülkede son bir hafta içinde basına yansıyor kriminal olayların başını Ukrayna uzantılı uluslararası uyuşturucu mafyası grubu çekerken, günlerdir devam eden sahte diploma skandalı da giderek daha da dallı budaklı hale geliyor. Bu iki olay yanında, ellerinde bıçaklarla ev basan, insanları rehin alıp evlerini soyan gözü dönüş haydutlar; polisin dur ihtarına uymayıp, polise çarpıp kaçan trafik canavarları; Lefkoşa’nın en popüler ve nezih yerlerinden Zahra Sokağı savaş alanına çeviren mafyavari küçük gang grupları sadece bu haftanın dikkat çeken kriminal olaylarıydı.

 SUÇ DİZİSİ SETİ
Vatandaşlar, ülkenin Amerika ve Türkiye’de de giderek yaygınlaşan “suç dizileri setine” döndüğüne işaret ederken, hükümet yetkililerinin hiçbir şey olmamış gibi davranmasına ve yeterli düzeyde açıklama yapmamasına kızgın. Muhalefet partileri ise başta Halkın Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi olmak üzere hemen her gün gündeme yeni bir skandal taşıyor. Özellik HP Başkanı Kudret Özersay’ın son döneme damgasını vuran diploma skandallarının ortaya çıkmasındaki rolü dikkat çekiyor. Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan da dün poliste bekleyen yolsuzluk dosyalarının çokluğuna işaret ederek,  polisin elindeki dosyaları Savcılığa iletme çağrısında bulundu.

YOLSUZLUK MERKEZİ
BKP’den yapılan açıklamaya göre İzcan, Kuzey Kıbrıs’ın yolsuzluk merkezine dönüştüğünü belirterek, “sahte diploma soruşturmasıyla ilgili eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve eşinin tutuklanması ibret vericidir” dedi. İzcan, “soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, parlamentoda görev yapan siyasi ve üst düzey devlet yöneticilerinin de tutuklanmaktan kaçamayacaklarını” savundu. “Vatan, millet, sakarya diyerek yarattığınız düzen budur“ diyen İzcan, “Barış ve demokrasiye düşman olmanızın nedeni gün gibi ortadadır“ dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu