GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

“Ülkede büyük bir kayıt dışılık var”

“En büyük hedeflerimizden biri kayıt dışılığın önüne geçmektir” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan itiraf niteliğinde açıklama:

“En büyük hedeflerimizden biri kayıt dışılığın önüne geçmektir” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan itiraf niteliğinde açıklama:

“KAÇAĞA DÜŞÜP SİSTEM DIŞI KALANLAR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yakında ‘Çalışma Affı”nın çıkacağını ifade ederek, bu affın; adada olan ve bir şekilde kaçağa düşüp sistem dışı kalan, bu ülkede çalışmak isteyen Türkiye uyruklu kişileri kapsayacağını kaydetti. Bakan Gardiyanoğlu, ülkede büyük bir kayıt dışılığın olduğuna inandıklarını kaydederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı müsteşarlarının ortak bir komitede bu konudaki çalışmalarını sürdürmekte olduklarını vurguladı.

ÇALIŞMA AFFI GÜNDEMDE
“En büyük hedeflerimizden biri kayıt dışılığın önüne geçmektir” diyen Gardiyanoğlu, yakında çalışma affının çıkacağını kaydetti. Gardiyanoğlu, affın, adada olan ve bir şekilde kaçağa düşüp sistem dışı kalan, bu ülkede çalışmak isteyen Türkiye uyruklu kişileri kapsayacağını, ayrıca affa başvuracak kişilerin işyerleri üzerinden başvuracağını anlattı.

 “KİMSE HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEMEZ”
“Yatırımlarını düzgün yapan, devlete ödev ve sorumluluklarını yerine getiren sıkıntı yaşıyor, kaçak çalışanlar ödüllendiriliyor” diye çok şikayet aldıklarını ifade eden Bakan Gardiyanoğlu, “Biz de hızlı bir şekilde çalışma affını gündeme getiriyoruz. Bu aftan yararlanmak istemeyen ve kayıt dışı çalışma hayatına devam eden işletmeler olursa yaptırımlar uygulanacaktır. Çalışma Dairemiz denetimler için 6 ilçede sahada olacak. Bu ülkede kimsenin haksız bir şekilde kazanç elde etmesine bakanlık olarak gönlümüz razı değildir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu