KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Ülkede kaçak oldukları tespit edilen 3 zanlı cezaevine gönderildi

Girne’de hırsızlık soruşturması kapsamında bir evde yapılan aramada ülkede kaçak oldukları tespit edilen Patience Dooter Terlumun, Laurenne Therese Olenga ve Exaucee Ndemba Kankolongo ile yatak odasında uyuşturucu madde içeren öğütücü bulunan Funke Grace Jacob yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada olguları aktaran polis, hırsızlık soruşturması kapsamında 1 Eylül 2023 tarihinde 21.30-22.00 saatleri arasında Girne’de Twin Tower apartmanı No:13 adresindeki ikametgahta, Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli bir ekip tarafından arama yapıldı. Polis, yapılan aramada Funke Grace Jacob’un yatak odası içerisinde üzerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan, bir adet plastik öğütücü ve ikametgahın salon kısmında folyo kağıt içerisinde yaklaşık 0,5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. Polis, evde zanlı ile birlikte kalan ve ülkede kaçak oldukları tespit edilen zanlılar Patience Dooter Terlumun, Laurenne Therese Olenga ve Exaucee Ndemba Kankolongo’nun da suçüstü tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis memuru, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde gerekli soruşturmanın yapıldığını ifade etti. Polis, memuru, zanlılardan Patience Dooter Terlumun, Laurenne Therese Olenga ve Exaucee Ndemba Kankolongo’nun teminata bağlanmasını talep ederken, tasarrufunda uyuşturucu bulunan Funke Grace Jacob’un 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme, ikamet izinsiz olan zanlıların 10 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmelerine, Jacob’un ise 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu