KıbrısManşet

Ülkede yükselen ekonomik kriz yurtdışında okuyan öğrencilere de yansıdı

Uzun zamandır yaşanan ve zamanında ödenmeyen burslar öğrencileri hala sıkıntıya sokuyor.

ELİF DÜLGER

Uzun zamandır yaşanan ve zamanında ödenmeyen burslar öğrencileri hala sıkıntıya sokuyor. Devletten hakları olan bursları zamanında alamayan öğrenciler ise bu duruma isyan ediyor. Ülkede yükselen ekonomik kriz yurtdışında okuyan öğrencilere de yansıdı.

Tıp öğrencisi Elif Simay Binici, okulun son yılında olduğunu ve tıp okuduğu içinde başka bir işte çalışmasının pek mümkün olmadığını belirterek devletten gelecek olan bursa ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Normal şartlarda asgari ücretin yüzde 40’ını aylık olarak burs alması gereken öğrenciler burslarını zamanında alamıyor. Binici, son olarak bir buçuk ay önce kasım ayının bursunu aldığını ifade ederek burs miktarının da müfettiş hatasından kaynaklı olarak eksik yatırıldığını dile getirdi. Farklı bir müfettiş ile iletişime geçen Binici eksik kalan burs miktarının yatırımını sağlatsa da henüz geriye kalan aralık, ocak, şubat, mart aylarına ait burslarını alamadı.

PARA MALİYE BAKANLIĞI’NA AKTARILDI ANCAK ÖĞRENCİLERE AKTARILMADI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan destek bursu alan tüm öğrenciler bursların gecikmesinden dolayı mağduriyet yaşıyor. Son sınıf tıp öğrencisi olan Elif Simay Binici, Türkiye’de okuyan tüm öğrencilerin bu sıkıntıyı yaşadığını dile getirdi. Burs ile ilgili bildirim aldıklarını ancak yetkili kişilerle iletişime geçtiklerinde bursların ne zaman yatırılacağına dair net bir bilgiye ulaşmadıklarını aktaran Binici, yatırılan bursların da zamanında yatırılmamasını sadakaya benzetti.  YODİD üzerinden öğrencilere, “Burslarınız Eğitim Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’na gönderilmiştir. Maliye Bakanlığı banka hesaplarınıza gönderecektir” mesajı atılsa da öğrencilerin banka hesaplarına burslar yatırılmıyor. Bursların geriye dönük kompanse edilmesi için bekleyen Binici’nin ocak ayı için 3 bin 500 TL ödeme alması gerekirken toplamda devletten 10 bin TL burs alması bekliyor.

BURSLAR YATSA DA ZAMANINDA YATMIYOR

Bursların beklenen zamanda yatmamasına isyan eden Binici, “Aralık, Ocak, Şubat mesajını aldım ama tarafıma hiçbir ödeme yapılmadı. Adamız ekonomik sıkıntı içerisinde ancak o ekonomik sıkıntı içerisinde biz de varız. Son senemdeyim ve ben hala ailemden geçinebilmek için harçlık almak zorunda kalıyorum bursum olmasına rağmen. Tarafıma verilmesi gereken 10 bin TL ile ben kitap, araç gereç alacağım Tus sınavı için dershaneye kaydolmam gerekiyor giderlerim çok fazla olacak. Ve ben hala daha Milli Eğitim Bakanlığı’nı bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu