KıbrısManşet

Ülkedeki elektrik konusunda yaşanan kaos vatandaşı canından bezdirdi

Üretim yetersizliği gerekçesi ile önce 1 saat, daha sonra 1 buçuk-2 saat derken elektrik kesintilerini aynı zam yapar gibi 4 saatte yükselttiler.

Üretim yetersizliği gerekçesi ile önce 1 saat, daha sonra 1 buçuk-2 saat derken elektrik kesintilerini aynı zam yapar gibi 4 saatte yükselttiler.

Her ne kadar Kıb-Tek elektrik kesinti saatlerini son olarak 4 saatte yükselttiğini duyursa da birçok vatandaş minimum 6-7 saatlik elektrik kesintisi yaşadı.

Yaşanan kesintiler vatandaşların hayatını olumsuz etkilerken elektriği bağımlı vatandaşların yaşamı ise “tehlike” altına girdi.

Öte yandan yaşanan elektrik kesintileri sonucu vatandaş elektronik aletlerinin kısa devre yaparak bozulmasından endişelenmeye başladı. “Olası bir elektronik alet bozulduğunda bunun hesabını kim verecek?” bu ise akıllarda sadece bir soru işareti olarak yerini koruyor.

Sosyal medyada elektrik kesintilerini tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken Gazimağusa’da faaliyet gösteren fırın işletmecisi Behzat Demirtaş isyan etti.
Uzun süreli kesintiler nedeniyle zararının 30 bin TL’nin üstünde olduğunu vurgulayan Demirtaş, yetkililere seslenerek “Size hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Demirtaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

2 günlük zararım 30 bin TL parayı geçtim kaybettiğim müşteriyi kim geri getirecek? Benim işçilerimin, çoluk ve çocuğumun hakkını sizlere helal etmiyorum. Allah bin katını sizlerden çıkarsın yazıklar olsun…

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu