GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Ülkedeki yönetim sorunları ve sistemsizlik bir masum cana daha sebep oldu

Binlerce kilometre öteden ülkemize tahsil için gelen pırıl pırıl bir genç ve maalesef biz onu koruyamadık

Önceki gün bisiklet sürerken ehliyetsiz bir sürücünün kullandığı araç tarafından ezilen Gabriel Shimata Kasongo, son sınıf öğrencisiydi. Öğretmenlerinin paylaşımlarından da anlıyoruz ki çok başarılı bir öğrenciydi… Vuku bulan kazayı duyduğum zaman bir kez daha kahroldum. Binlerce kilometre öteden ülkemize tahsil için gelen pırıl pırıl bir genç ve maalesef biz onu koruyamadık. Düşünün ki bu gençler ülkemize umutla geliyorlar. Geldikten sonra güvenebilecekleri tek şey ise sistemdir. Ve fakat bizi gün geçtikçe yiyip bitiren bu bozuk sistem ülkemize tek amacı üniversite eğitimi almak olan gencecik bir insanın daha hayatını söndürdü… Vicdan sahibi aklı başında herkesin, hepimizin utanç duyması gereken bir olaydır bu… Gabriel Shimata Kasongo’yu da bu tamam olmayan düzenin çarkına kaptırdık, onu koruyamadık.

Sorumsuz sürücüler, altyapısı noksan yollar, karanlık yollar ve hiçbir koşulda ders almayan arsız bir yönetim anlayışı…

Ve maalesef bu anlayış biçimi her geçen gün daha da kötüleşiyor.  Ülkedeki yönetim sorunları ve sistemsizlik bir masum cana daha sebep oldu.

Gabriel Shimata Kasongo öğrenim gördüğü üniversiteden mezun olmaya hazırlanıyordu.

Çok yazık çok…

Ve fakat gel gelelim önceden de vuku bulan ve adına kaza denilen ve fakat gerçekte cinayetle eşdeğer olan bu hadiselerin bir sonu gelmeyecek.

Neden biliyor musunuz?

Hiçbir yaşanmışlıktan ders çıkarmayan bir ülkeyiz.

Gabriel’in ailesi onu bu ülkeye emanet etti.

Neye güvenerek?

Kuvvetle muhtemel eğitim gördüğü üniversitesine, sonra da ülkeye…

Malum üniversiteler tanıtım ve pazarlama faaliyetleri içinde yurtdışından gelen öğrencilere yönelik yaptıkları sunumlar Gabriel Shimata Kasango’yu da buralara getirdi.

Gabriel Shimata Kasango artık hayatta değil.

Üstelik eğitim almak için geldiği ülkemiz onu yaşamdan kopardı. Var mı ötesi…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu