KıbrısManşet

Ülkemiz atletleri hem bireysel hem de takımsal klasmanda kürsüde yer almayı başardı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından iki ayak üzerinden düzenlenen 2022 Turkcell Büyükler Atletizm Süper Lig’i 25-26 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleşen final yarışları ile tamamlandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından iki ayak üzerinden düzenlenen 2022 Turkcell Büyükler Atletizm Süper Lig’i 25-26 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleşen final yarışları ile tamamlandı.

SEZONU BAŞARIYLA NOKTALADILAR: Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından iki ayak üzerinden düzenlenen 2022 Turkcell Büyükler Atletizm Süper Lig’i 25-26 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleşen final yarışları ile tamamlandı. Türkiye’deki kulüpleri adına mücadele eden ülkemiz atletleri hem bireysel hem de takımsal klasmanda kürsüde yer almayı başardı.

 

BUSE SAVAŞKAN VE ENKA ZİRVEDE: Cahit Yüksel antrenörlüğünde kadınlarda ENKA adına yarışan sporcumuz Buse Savaşkan, yüksek atlamada 1.76 cm’lik derecesi ile Türkiye birincisi oldu ve sezonu altın madalya ile noktaladı. Buse ayrıca formasını giydiği ENKA ile kadınlar takımsal klasmanda sezonun şampiyonu oldu. Öte yandan erkeklerde de ENKA şampiyon olurken sporcumuz Yiğitcan Hekimoğlu ilk kademe yarışlarında takımına 4×100 metrede birincilik yaşayarak katkı vermişti.

 

TUĞBA VE BEŞİKTAŞ ÜÇÜNCÜ BİTİRDİ: Kadınlarda Beşiktaş JK adına yarışan bir diğer sporcumuz Tuğba Aydın, uzun atlamada 5.48 ve üç adım atlamada da 12.18 m’lik dereceleriyle Türkiye üçüncüsü oldu ve sezonu çifte bronz madalya ile kapattı. Beşiktaş JK kadınlar takımsal klasmanda sezon üçüncüsü olurken kupayı sporcumuz Tuğba havaya kaldırdı.

 

DOĞA, ADANA FORMASIYLA YARIŞTI: Celal Keleş antrenörlüğündeki bir diğer kadın sporcumuz Doğa Erek ise, Adana SBSK adına 3 branşta sahne aldı. Doğa, 100 metrede 12.74 sn ile dördüncü, 200 metrede 26.46 sn ile yedinci ve 4×100 metre bayrak yarışında 51.06 sn ile takımı ile altıncılık yaşadı. Doğa’nın yer aldığı Adana SBSK kadnılarda ligi yedinci sırada bitirdi.

 

TAYGUN VE FENERBAHÇE İKİNCİ NOKTALADI: Yine Celal Keleş’in antrenörlüğünü yaptığı erkeklerde Fenerbahçe adına yarışan genç sporcumuz Taygun Artan Özcihan da büyüklerde ilk tecrübesini yaşadı. 4×100 metrede son adam olarak koşan Taygun’lu Fenerbahçe bayrak takımı 39.87sn’lik derece ile Türkiye ikinci oldu ve Taygun gümüş madalya kazandı. Öte yandan Taygunlu Fenerbahçe erkekler takımsal klasmanda da sezonu ikincilik kupası ile tamamladı.

 

TAYGUN U20’YE DE REKORLA BAŞLADI: Taygun Fenerbahçe formasıyla bugün başlayan Türkiye U20 Atletizm Ligi’nde de mücadele ederken ilk gün 100 metrede müthiş bir başarıya imza attı ve rekor kırdı. Taygun 100 metre finalinde 10.47 sn.’lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalya kazanırken 10.55 sn ile Yiğitcan Hekimoğlu’na ait KKTC U20 rekorunun yeni sahibi oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu