EkonomiKıbrısManşet

Ülkemizde ekonomik sorunlardan dolayı bisiklet kullanımı mecburiyet olarak görülmeye başladı 

Araba kredisinin peşinatını ve taksitlerini ödeyebilecek ekonomik gücü olmayan vatandaşlara banka kredisi ile bisiklet alma imkânı.

Araba kredisinin peşinatını ve taksitlerini ödeyebilecek ekonomik gücü olmayan vatandaşlara banka kredisi ile bisiklet alma imkânı

KREDİ İLE BİSİKLET DÖNEMİ

Patlak: Kredi verebilecek müşteri bulamayan bankalar yeni çareler üretmeye başladı!

EKONOMİK ŞARTLAR GİDEREK KÖTÜŞELİYOR… Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, artık bankaları dahi yeni yollar aramaya itti. Türk Lirası’nın döviz karşısındaki ciddi değer kayıpları ve vatandaşın alım gücünün günden güne erimesiyle birlikte artık ev ve araba almak neredeyse hayal oldu. Ev ya da araba alabilecek peşinatı dahi biriktiremeyecek durumda olan vatandaşların banka kredisiyle bu hayallerini gerçekleştirmeleri de pek mümkün değil. Dünyanın birçok ülkesinde medeniyet göstergesi olarak görülen bisiklet kullanımı, ülkemizde ekonomik sorunlardan dolayı mecburiyet olarak görülmeye başladı.

BİSİKLET FİYATLARI ARABA FİYATLARINA EŞDEĞER… En uygun fiyatlı plakasız ikinci el bir araç fiyatının dahi ortalama 6 bin sterlinden başladığı bu dönemde, bisiklet fiyatları ise plakalı bir ikinci el araçla eşdeğer durumda. Popüler ve kaliteli marka bisiklet fiyatları 500 Euro’dan başlayarak seviyesine göre 10 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor. Hal böyle olunca, bankalar da hali hazırda araba alması hayal olan vatandaşlara en azından kredi ile bisiklet alabilme imkânı sunuyor.


ARABA KULLANMAK BÜYÜK BİR KÜLFET HALİNE GELDİ… Akaryakıt fiyatları, seyrüsefer ve araç sigorta ücretlerinin de son 1 yıl içerisinde yüzde 100’ün üzerinde zamlanması, toplu taşımanın yeteri kadar olmadığı ülkemizde araç kullanan vatandaşlar için çok büyük bir külfete neden oluyor. Birçok kişi araç kullanımını azaltmak için bisiklet ve elektrikli scotter gibi alternatif üretim araçlarına başvuruyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu