KıbrısManşetTürkiye

“Ülkemizde ve Türkiye’de aşı krizi var”

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz, eczanelerde şu anda satışı yapılan aşıların bu ay sonunda son kullanma tarihlerinin biteceğini ifade ederek “Türkiye’de ve Kıbrıs’ta aşı krizi var” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Panik nedeni ile hastaların eczanelerden geçen yıla ait ellerinde kalan aşıları alıp yaptırdığı bilgimize gelmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın söz konusu açıklaması üzerine Kıbrıs Postası’na konuşan Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, aşılarla ilgili karamsar bir tablo çizdi…

“KASIM AYINA KADAR AŞI GELMEYECEK”

Ülkede aşı krizi olduğuna işaret eden Öksüz, pandemi süreci sebebiyle insanların panik halinde olduklarını ve aşı üreticilerinin bu süreçte yurt dışına aşı ithal etmediklerinin altını çizerek Kasım ayına kadar aşı gelmeyeceğini aktardı.

“MEVCUT AŞILARIN TARİHLERİ BU AY BİTECEK”

Öksüz, eczanelerde satılan grip aşıları ve pnömokok aşılarının tarihinin geçmediğine dikkat çekerek piyasada şu anda mevcut olan aşıların tarihinin bu ay biteceğini belirtti.

“AŞI FİYATLARI OLDUKÇA YÜKSEK OLACAK”

Halkın panik havasının çok normal olduğunu da aktaran Öksüz, “Ülkemizde ve Türkiye’de bir aşı krizi yaşanmaktadır. Türkiye’ye grip ve pnömokok aşısı Kasım ayına kadar gelmeyecek” diyerek pandemi nedeniyle bu yıl aşı fiyatlarının da oldukça yüksek olacağına değindi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞME YAPTIK”

Öksüz, halkın hangi şekilde ve hangi koşullarda aşılara ulaşabileceği adına Sağlık Bakanlığı ile görüşme yapıldığını da aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu