GenelKıbrısManşet

Ülkeye, uyuşturucu satmak için geldiler

Narkotik ekipleri, Girne’de sokak ortasında uyuşturucu alışverişi yapmak isteyen iki kişiyi suçüstü yakaladı

DEVRİM DEMİR

Narkotik ekipleri, Girne’de sokak ortasında uyuşturucu alışverişi yapmak isteyen iki kişiyi suçüstü yakaladı

Baran Soran ve Mehmet Salih Ekinci’de 380 adet uyuşturucu hap, 5 adet canlı mermi ve yüklü miktarda para bulundu

 “Zehir Torbası Operasyonu” kapsamında yakalanan zanlıların ülkeye çalışma izniyle geldikleri saptandı

SATAMADAN YAKALANDI

Girne’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün gerçekleştirilen “Zehir Torbası Operasyonu” kapsamında, 2 kişi tutuklandı. Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde uyuşturucu alışverişi olacağı bilgisi üzerine bölgede ‘pusu’ görevi yapan polis narkotik ekipleri, zehir tacirlerine göz açtırmadı. Baran Soran’ın şüpheli hareketleri üzerine zanlının üzerinde arama yapan polis, zanlının bel çantası içinde 20 adet çeşitli renklerde uyuşturucu hap, 865 Sterlin, 6 bin 350 TL nakit para tespit edildi. Zanlı suçüstü yakalanırken, ortağı Mehmet Salih Ekinci de kısa bir süre sonra tutuklandı. Uyuşturucu maddeleri satamadan yakalanan zanlıların evinde mahkeme emri ile arama gerçekleştiren polis, satışa hazır çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirdi.

EVDE CANLI MERMİ

Zanlılar Soran ve Ekinci’nin ülkede çalışma izinli oldukları ve Girne’de garsonluk yaptıkları öğrenildi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Yanaroğlu mahkemede, zanlıların kaldıkları evde 9 mm’lik 5 adet canlı mermi, 360 adet tam 20 adet yarım toplam 380 adet renkli uyuşturucu hap ele geçirdiklerini söyledi. Yapılan ileri soruşturmada olaylı bağlantılı 1 kişinin daha arandığını kaydeden Yanaroğlu, zanlıların gönüllü ifade verdiklerini vurguladı.

HAPLAR VE MERMİLER İTHAL

Zanlıların, söz konusu uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdikleri yönünde ifade verdiklerini belirten Yanaroğlu, her ikisine de “Uyuşturucu madde ithal, alma, verme ve tasarruf” ile “Kanunsuz patlayıcı madde ithal, taşıma ve tasarruf” suçlamaları getirildiğini kaydetti. Yapılan beyanlarda kayıp emarelerin olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, polisin soruşturmasını tamamlayabilmesi için zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu