GenelKıbrısManşet

Ülkeyi dehşete düşüren kazada tutuklanan Gökmen Güniken yeniden yargı önünde

-Devrim Demir

Girne’de hafta sonu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Cihan Yüksel’in ölümüne sebebiyet veren CS 366 plakalı araç sürücüsü Gökmen Güniken ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Trafik Şubesinde görevli polis çavuşu Nadir Timuçin zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Dehşete düşüren kaza ile ilgili bilgi veren Timuçin, zanlının yönetimindeki araç ile önünde seyreden PA 147 Plakalı aracı geçmeye çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybederek, önce önündeki aracın tekerleğine daha sonra duramayarak kaldırıma çarptığını söyledi. Zanlının o esnada batıya doğru yaya olarak kaldırımda yürüyen Büşra Yavuz, Begüm Döşkaya ve Cihan Yüksel’e çarptıktan sonra bir iş yerinin tabelasına daha sonra ağaca çarparak manevra yaparak durabildiğini kaydetti.

KAN ÖRNEKLERİ BEKLENİYOR

Zanlının ilk tespitlerde kanında alkol tespiti yapılmadığını kaydeden Timuçin hiç bir şekilde kuşku bırakmamak adına uyutucu ve uyuşturucu için kan örneği alındığını sonuçların beklendiğini ifade etti.

BÜŞRA’NIN DURUMU AĞIR

Polis çavuşu kazada ağır yaralanan Büşra Yavuz ve Begüm Döskaya’ nın tedavilerinin YDÜ Hastanesinde devam ettiğini kaydederek Döskaya’nin genel cerrahi servisinde, Yavuz’un ise yoğun bakımda olduğunu kaydetti. Doktoru ile görüşme yapıldığını söyleyen Timuçin, beyin koma halinde olan Büşra Yavuz’un uyanmama durumu olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti. Kamera görüntülerinin incelenmeye devam ettiğini kaydeden Timuçin 7 ifade aldıklarını yeni görgü tanıkları tespit ettiklerini söyledi. Soruşturmanın ciddiyetine vurgu yapan polis çavuşu, zanlinin 8 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, soruşturmanın ciddiyetine değinerek 8 gun tutukluluk emri verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu