KıbrısManşetToplum

Uluçay: “Enflasyon düşürücü etkiler umut edilen gibi değil”

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay da “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konusunda yaptığı konuşmada, ekonomi konusunda alınması gereken önlemler olduğuna işaret etti.

KKTC ekonomisinin gelişmesinde teknoloji yatırımlarının hayat bulmasının gerçekten önemli olduğunu ifade eden Uluçay, TC’de politika faizlerinde yapılan düzenlemelere değinerek, bunun kısa vadede enflasyonu düşürücü etkilerinin umut edilen gibi olmadığını söyledi.

TC’de yapılan çalışmalara değinen Uluçay, TC’de ekonominin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken KKTC’de ne yapıldığını sordu.

Bir an önce öngörülemeyen dışsal faktörlerden etkilenen KKTC’nin ekonomik sıkıntılardan daha az etkilenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Uluçay, ekonomide öngörülebilirliğin göz önünde tutulması gerektiğini, uzun vadeli bir perspektifin ortaya koyulması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasında tam gün eğitim konusuna da değinen Uluçay, Gazimağusa’da okulları gezerek, somut sorunları görünce şu an başlatılan sistem arayışının pilot okul yöntemiyle aşılabileceğini söyledi.

“Neden biz aynı noktada ısrar ediyoruz” diyen Uluçay, tam gün eğitim konusunda mutlak surette bir geçişin öngörülmesi gerektiğini, uygulanamayan bir sistemden vazgeçilerek, neler yapılabileceğine bakılmasını önerdi.

Uygulanamayan bir şekilde yol alınmaya çalışıldığını, sistemin yürütülebilmesi için Maliye’den kaynak arayışına çıkıldığını da vurgulayan Uluçay, gitmeyen bir sistemin yürütülebilmesi için ısrarcı olunmasını eleştirdi.

Bir an önce bu konuda ortak akılla hareket edilmesi önerisinde bulunan Uluçay, pilot uygulamaya geçilerek, 2024’te de orta vadeli planlamayla tam gün eğitime geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu