KıbrısManşetToplum

Uluçay, ithal ürünlerdeki fiyat istikrarının nasıl sağlanacağını sordu

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, çarşı ve satın alma gücünün korunabilmesi adına şimdiden çalışma yapılması gerektiğini belirtti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Teberrüken Uluçay, Meclis Genel Kurulu’nda, “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konusunda yaptığı güncel konuşmasında, 2022 yılının son aylarında 2023 yılına daha farklı bir vizyon koymak adına öngörülerini paylaşmak istediğini söyledi.

Çarşıda en çok konuşulan konunun fiyat artışı olduğuna dikkat çeken Uluçay, ekonominin belirsizliğe sürüklendiğini ve bu yaşanmakta olan sıkıntıları kaldırarak ekonomik açıdan daha iyi bir yıla hazırlanabileceğini sordu.

Elektrik Kurumu’ndaki sorunlara dikkat çeken Uluçay, 2022 yılı sonu ve 2023 yılının başında elektrikte yakıt sorunu yaşanmayacağı konusunda olumlu konuşulamadığını halen ihale konusunun sonuçlandırılamamasının da sorunların devamını anlamına geldiğini kaydetti.

2023 yılında ülke ekonomisini canlandırmak için 2022 yılından ders alınması gerektiğine dikkat çeken Uluçay, özellikle Kıb-Tek konusunun çözüme ulaşması gerektiğini kaydetti.

Navlun konusunda dünyada yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Uluçay, ithal ürünlerdeki fiyat istikrarının nasıl sağlanacağını sordu.

Çarşı ve satın alma gücünün korunabilmesi adına şimdiden çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Uluçay, piyasanın güncellenebilmesi ve satın alma gücünün korunabilmesi için bazı uygulamaların yapılması ve 2023 yılına hazırlanabilmesi için de girişimler yapılması gerektiğini kaydetti.

Kara kapılarındaki geçişlerin kolaylaştırılması konusunda bir gelişme olmadığına da dikkat çeken Uluçay, sayıların artırılmasını bıraktığını, var olanların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, artık sonuç verici zorlamalar yapılması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu