Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Uluçay: “Kıbrıs’ın geleceği kadınlarda ve gençlerde”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda 10 top disiplininde Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu Alara Ghaffari, eğitmeni Mehmet Şanlısoy ile birlikte Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ı ziyaret etti.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada, MAGEM Maraş çatısı altında, Aşkın Burcu Bilardo Salonu’nda disiplinli çalışmalarıyla şampiyonluğa ulaşan Ghaffari’nin kazandığı kupayı Başkan Uluçay’a takdim ettiği belirtildi.

Uluçay: “Kıbrıs’ın geleceği kadınlarda ve gençlerde”

Uluçay, Alara Ghaffari’nin başarısının hem bireysel hem de toplumsal anlamda son derece değerli olduğunu söyledi.

Kadınların özellikle uluslararası arenada elde ettiği başarıların her geçen gün daha büyük önem kazandığını belirten Uluçay, “Bu küçücük adadan çıkıp, bir kadın olarak Avrupa şampiyonluğuna ulaşmanız bizim için büyük bir gurur. Sizin başarınız, yalnızca kişisel değil; tüm kadınların ve gençlerin ilham alabileceği bir örnek.” ifadesini kullandı.  

Uluçay, “Atatürk’ün ilkelerini göz önünde bulundurduğumuzda, kadınların her alandaki başarısı bizim için çok kıymetli. Kıbrıs’ın geleceği kadınlarda ve gençlerde” dedi.

Çocukların, ülkenin uluslararası alanda tanınmamasından kaynaklı motivasyon kaybı yaşamadan yollarına devam etmesi gerektiğini söyleyen Uluçay, “Alara Ghaffari bu anlamda bir semboldür” şeklinde konuştu.

Uluçay, Alara Ghaffari’ye turnuvalara kendi geleceği için katılması, toplumsal stres yaşamaması ve iradesini kimseye teslim etmemesi yönünde tavsiye verdi.

Şanlısoy: “Bu başarı MAGEM’in uzun soluklu emeğidir”

Eğitmen Mehmet Şanlısoy ise 15 yıldır MAGEM çatısı altında gençlerle çalıştıklarını belirterek, “Alara Ghaffari hem gençlerde hem de büyüklerde Avrupa Şampiyonu oldu. Bu, ülkemiz adına kazanılmış 3. Avrupa şampiyonluğu. Tüm bu başarılar MAGEM çocuklarının ürünü ve bizleri gururlandırıyor” dedi.

Ghaffari: “Amerika turnuvası var”

Avrupa şampiyonu Alara Ghaffari de hedeflerinin bitmediğini söyleyerek, “29 Haziran’da Amerika’da düzenlenecek Dünya 8 Top Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk olarak yer alacağım. Ümit ediyorum ki orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim” şeklinde konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu