Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetPolisiye – Adli

Uluhan Oto Galeri’ye saldırı olayıyla ilgili Mehmet Dohan mahkemeye çıkarıldı

Lefkoşa’daki Uluhan Oto Galeri’ye düzenlenen silahlı saldırıyla bağlantılı olarak tutuklanan Mehmet Dohan, soruşturma kapsamında üç gün tutuklu kalmak üzere mahkemeye çıkarıldı..

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

(Kamalı Haber) – Lefkoşa’da Uluhan Oto Galeri’ye düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili tutuklanan Mehmet Dohan, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Süleyman Talu, olayla ilgili bulguları aktardı. Talu, zanlının 6 Ocak 2026 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “taammüden adam öldürmeye teşebbüs”, “ağır yaralama”, “yaralama”, “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “meskûn mahalde ateş açma” ve “kasti hasar” suçlarından tutuklandığını anımsattı.

Polis, 6 Ocak’ta saat 10.00 sıralarında Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde faaliyet gösteren Uluhan Oto Galeri’ye silahlı saldırı düzenlendiğini, Abdullah Kürtül’ün Ferdi Yıldırım ve aranan şahısların temin ettiği silah ile işletmeye 6 el ateş açtığını belirtti. Saldırı sırasında galeri içerisinde bulunan Hidayet Duran’ın sol ayak bileği ve kalçasından, Eyüp Bilgi’nin ise sağ bacağından yaralandığı, ayrıca iş yerinde bulunan araçlarda da hasar oluştuğu kaydedildi.

Polis, zanlının olay sonrası aranan şahsı aracıyla İskele bölgesine götürerek feri fail suçunu işlediğini, kamera görüntülerinde zanlının aranan şahsı İskele’de bir siteye bırakırken görüldüğünü ifade etti. Ayrıca daha önce tutuklanan Ertan Yılmaz’ın olayda kullanılan aracı bir galeriden aldığı, saldırı sonrası zanlının aracı tekrar galeriye bıraktığının tespit edildiği belirtildi.

Soruşturmanın devam ettiğini, kamera görüntülerinin inceleneceğini, iki ifade daha alınacağını ve aranan şahıslar bulunduğunu söyleyen polis, zanlının cep telefonunu teslim etmediğini ve telefonun arandığını da kaydederek üç gün tutukluluk talep etti. Zanlının avukatı ise müvekkilinin galeride çalıştığını ve günlük olarak araç alıp bıraktığını savundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının üç gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu