GenelKıbrısManşetSiyaset

Ulusal Birlik Partisi tüzük değişikliği için çalışmalara başladı

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi içerisinde gündeme gelen “tüzük kurultayı” konusunda açıklamalarda bulundu.

-Mine İçsel

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ada TV’de Yalçın Cemal’in konuğu oldu.

Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi içerisinde gündeme gelen “tüzük kurultayı” konusunda açıklamalarda bulundu. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun ‘alengirli işler’ olarak değerlendirdiği ve yasalara da uygun olmadığını belirttiği “Tüzük Kurultayı” nın yapılabilmesi için bir tüzük komitesi oluşturulduğunu anlatan Hasipoğlu; çalışmaların devam ettiğini ve henüz nihayetlendirilmediğini belirtti.

Tüzük kurultayındaki ana başlıklar içerisinde; Genel Sekreterlik görevinin kaldırılması, kurultayda oy kullanılabilmesi için partiye üyeliğin üzerinden 6 ay geçmesi kuralının 4 aya indirilmesi gibi konuların olduğunu belirten UBP Genel Sekreteri; tüzüğün tadil edilmesi için 24 Ekim’den önce üyelerin bu değişiklikleri onaylamasının gerekliliğinin altını çizdi.

Hasipoğlu konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun bir dönem içerisindeyiz. 24 Ekim’de bir Kurultay sürecimiz var. Tüzüğümüz gereği yönetim organlarımızı seçmemiz lazım. Eylül başı başlayacak çalışmalar.  Partili hukukçu arkadaşlarımızın oluşturduğu bir tüzük komitesi var. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor.  Daha nihayetlendirilmedi ama çalışmalar sürüyor. Tüzük Kurultayı’nın ana başlıkları içerisinde; Kurultayda oy kullanılabilmesi için 6 ay önce kayıt olunması gerekiyordu o 4 aya indirilecek bu konuda bir tasarı var. Genel Sekreterliğin kaldırılması konusu var. Tabi bunların geçerli olması için tekrardan bir tüzük kurultayı yapılması gerekiyor. Bu tüzüğün tadil edilmesi için de ayın 24’ünden önce üyelerimizin değişikliği onaylaması lazım. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu