KıbrısManşet

Ulusal Birlik Partisi’nde sular durulmuyor

UBP Başkan adayı Zorlu Töre, Ersan Saner’in "tüm adaylar kurultayın iki bölgede yapılmasını kabul etti" açıklamasına tepki gösterdi, kendisinin buna onay vermediğini açıkladı

. Başkan Ersan Saner 23 Ekim’de yapılması kararlaştırılan kurultayı ilk önce 6 ilçede yapma fikrini ortaya attı, oluşan tepkiler üzerine bunu iki bölge Lefkoşa ve Gazimağusa olarak revize etti.

Saner, BRT’de katıldığı canlı yayında 4 adayın iki bölgeli bir kurultaya onay verdiğini söylemesi üzerine adaylardan Zorlu Töre sosyal medya hesabından bunun doğru olmadığını duyurdu.

Geri çekilenler yine geri adım attı
Töre, “Geri çekilenler yine geri adım attılar. Ciddiyet, dürüstlük, samimiyet nerede kaldı? Hukukun çiğnenmesine hayır. Dik duruşa devam ediyoruz” diyerek 2 bölgeli kurultayı kabul etmediğini açıkladı.

SES KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan Töre, “Bir çok üye bu konudan rahatsızdır, hukuka da aykırıdır yapılmak istenen. Diğer adayların da bunu kabul etmemesi gerekiyordu” dedi.

PM yarın toplanıyor
Öte yandan UBP Parti Meclisi tüzük değişikliği konusunu görüşmek üzere yarın (pazartesi) sabah saat 11.00’de toplanacak.

Töre’ye göre istenilen değişiklikler gizli oylamayla oylanırsa kabul edilmesi mümkün değil anacak açık oylamada PM üyelerinin iradelerini yansıtamayacağı görüşünde.

Töre ayrıca, parti meclisi üyelerinin de istenilen değişikliklerden rahatsız olduğunu söyledi:

“Parti Meclisi üyeleri iki farklı merkezde yapılacak seçimde nasıl kulis yapacak? Parti Meclisi üyeleri bu konuda rahatsız. Ayrıca sayım ve döküm esnasında adaylar orada olamayacak, ciddi sıkıntılar yaşanabilir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu