DünyaEkonomiGenelManşetSiyasetToplum

Ulusal Metaverse projesine 187 milyon dolar

Güney Kore, ulusal Metaverse projesine 187 milyon dolar yatırım yapacak.

Hükümet, işletmelerin ve endüstrinin gelişmesini umduğu bir Metaverse platformunun geliştirilmesini teşvik etmek için 186.7 milyon dolar sağlayacak.

Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı, ülke içinde dijital içeriğin büyümesini ve kurumsal büyümeyi desteklemek için geniş bir Metaverse ekosistemi oluşturmak için 223,7 milyar KRW (186,7 milyon $) taahhüt etti.

Bakanlık, 27 Şubat’ta yaptığı resmi bir açıklamada, fonların Genişletilmiş Sanal Dünya adlı her şeyi kapsayan bir Metaverse ekosistemi oluşturmak için dört ana hedefi tamamlamak adına harcanacağını yazdı.

Bakanlık, Metaverse’ini şehirlerin, eğitimin ve medyanın sanal endüstriyel büyümesini genişletmek için bir platform olarak kullanmayı planlıyor.

İçerik oluşturucular, platformu oluşturmaya yardımcı olacak doğru yetenekleri çekmek için birden fazla alanda devlet desteğinin tadını çıkaracaklar. Bakanlık, topluluk odaklı yaratıcı etkinliklere, bir Metaverse geliştirici yarışmasına ve bir hackathon’a ev sahipliği yapacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu