EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Umut Kapısı’ aralandı

Kıbrıs Rum İşçi Federasyonu SEK Başkanı Andreas Matsas, Güney Kıbrıs’ta turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin 60 Kıbrıslı Türk’ü işe alma kararını sendikaya bildirdiğini açıkladı.

Kıbrıs Rum İşçi Federasyonu SEK Başkanı Andreas Matsas, Güney Kıbrıs’ta turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin 60 Kıbrıslı Türk’ü işe alma kararını sendikaya bildirdiğini açıkladı.

SEK BAŞKANI AÇIKLADI

SEK Başkanı Andreas Matsas, Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’ta işe alınmaları konusunda Türk-Sen’le gerçekleştirdikleri anlaşma sonrasında Güney Kıbrıs’ta turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin, 60 Kıbrıslı Türk’ü bünyesinde işe alacağını sendikaya bildirdiğini açıkladı.

Matsas, söz konusu şirketin sendikaya, başvurularını incelediği ve mülakatlarını da gerçekleştirdiği Kıbrıslı Türklerden yüzde 45’ini işe alacağını bildirdiğini, bu rakamın da yaklaşık 60 Kıbrıslı Türk’ün işe alınacağı anlamına geldiğini açıkladı.

Söz konusu şirketin adını vermekten kaçınan Matsas, Türk-Sen’le vardıkları uzlaşıya da atıfta bulunarak, Kıbrıslı Türklerin suiistimal edilmeden ve diğer çalışanlarla rekabet ortamı yaratmaksızın, toplu sözleşmeler ve yasalar temelinde çalışmalarının sağlanacağını vurguladı.

KISA SÜREDE 300 MÜRACAAT YAPILDI

Güneyde çalışmak isteyenlerin ağırlıklı olarak inşaatlarda, otel ve lokantalarda çalıştırılacağını belirten Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı, yapılan çalışmalar sonrası Güney Kıbrıs’ta 3 sektörde 8 Bin Kıbrıslı Türk’ün istihdam yapılması için girişimlerin başladığını ve ilk müracaatların Ocak ayının ilk haftası iş başı yapma durumu olduğunu belirtmişti.

Kısa sürede 300 kişinin müracaat ettiğini, 200 kişinin işlemlerini tamamlandığını belirten Bıçaklı, işe başlamaların da grup grup olacağını kaydetmişti. Bıçaklı ayrıca, Güneyde işe başlayacak olan bir kişinin aylık minimum 780 Euro maaş alabileceğini de kaydetmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu