KıbrısManşet

Ünal Üstel hem Başbakan hem UBP Genel Başkanı olacak

UBP Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu, yarın yapılacak kurultaya tek başkan adayı ile gidileceğini, tek adayın Başbakan Ünal Üstel olduğunu açıkladı.

UBP Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu, yarın yapılacak kurultaya tek başkan adayı ile gidileceğini, tek adayın Başbakan Ünal Üstel olduğunu açıkladı

UBP’DE ÜSTEL DÖNEMİ

Ünal Üstel hem Başbakan hem UBP Genel Başkanı olacak

TEK ADAY ÜSTEL… UBP’de yarın gerçekleştirilecek 13. Olağanüstü Kurultay için genel başkanlığa başvuru süresi dün saat 14.30 itibariyle sona erdi. Başvuru süresinin sona ermesinin ardından açıklama yapan UBP Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu, UBP Genel Başkanlığı’na iki başvuru olduğunu ancak gerekli kriterleri sadece Ünal Üstel’in taşıdığını kaydetti.

BAŞVURU REDDEDİLDİ… Hasipoğlu, Üstel dışında Sertan Tıraş isimli UBP üyesi bir kişinin daha genel başkanlığa başvurduğunu fakat parti tüzüğüne göre başvurusunun kabul edilmediğini belirtti. Parti tüzüğüne göre en az bir önceki olağan genel kurulda oy kullanma hakkı kazanmış üyelerin genel başkan adaylığına başvurabileceğini kaydeden Hasipoğlu, aynı zamanda sabıka kaydı da bulunan Sertan Tıraş’ın adaylığının bu sebeplerden ötürü reddedildiğine dikkat çekti.

UBP’NİN 12’NCİ GENEL BAŞKANI OLACAK… Yarın gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayda genel başkanlığa tek aday Başbakan Ünal Üstel olurken, Ünal Üstel’in UBP Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte, UBP’deki “çift başlılık” sorunu da ortadan kalkmış olacak. Yarın saat 10.00’da Yakın Doğu Üniversitesi AKM’de gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayın tek gündemi genel başkanlık seçimi olacak. UBP’nin 12’nci Genel Başkanı olacak olan Ünal Üstel, Faiz Sucuoğlu’nun istifasıyla boşalan UBP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak.

SANER DÖNEMİ İLE BENZEŞEN SÜREÇ… Ulusal Birlik Partisi’nin son olarak 20 Aralık 2020’de gerçekleştirilen 12. Olağanüstü Kurultayı’nda UBP Genel Başkan Vekili Başbakan Ersan Saner, UBP Genel Başkanlığı için tek aday olmuş ve alkışlar eşliğinde UBP’nin 10’uncu Genel Başkanı olarak seçilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu