EkonomiGenelKıbrısManşet

UNDP, Lefkoşa’ya ‘gölgelik’ yaptırıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarihi Lefkoşa çarşısına “gölgelik” inşası için ihale açtı

Asmaaltı Sokak, Arasta Sokak ve Büyük Han önündeki sokak gölgelendirilecek

TARİHİ LEFKOŞA ÇARŞISININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KAPSIYOR… Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Program – UNDP) tarihi Lefkoşa çarşısına “gölgelik” yapılması için ihale açtı. Bedeli açıklanmayan ihalenin mali boyutu gelecek olan tekliflere göre şekillenecek. 15 Eylül’de duyurulan ihaleye son başvurma tarihi 24 Eylül olarak belirlendi. İhaleye tekliflerin Euro cinsinden verilmesi gerekiyor. Lefkoşa çarşısının büyük bölümüne konulacak olan sokak gölgelikleri beş farklı noktada ve iki yükseklikte inşa edilecek. İhaleyle ilgilenenler UNDP’nin https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=83277 adresini ziyaret edebilir.

ARASTA BOYDAN BOYA GÖLGE OLACAK… Gölgeliklerin bir tanesi Girne Caddesi’nin bitiş noktası ile Arasta’nın başladığı noktadan Arasta Sokak başına kadar gidecek. Aynı yapı Lokmacı Kapısı’na doğru uzanan Ç. Mustafa Sokak’tan sınır kapısına kadar sürecek. 5 metre yükseklikteki gölgelik Arasta Sokak başlangıcındaki minik meydandan (halen var olan gölgeliğin bittiği noktadan) Arasta boyunca devam edip, Büyük Han’a dönen noktaya kadar inşa edilecek. Benzer gölgelik ayrıca, Girne Caddesi-Sarayönü Meydanı başlangıcından doğuya doğru uzanan Asmaaltı Sokağın Kumarcılar Hanı’na kadar olan bölümü boyunca da yerleştirilecek. 5 metre yükseklikte toplam 2,445 metrekare alan gölgelendirilecek.

BÜYÜK HAN ÖNÜNE DAHA FARKLI GÖLGELİK… UNDP’nin “Lefkoşa’da Sokak Gölgelendirme İnşaatı” ihalesi duyurusuna göre; Arasta Sokağın Selimiye Camisi’ne doğru olan uzantısının ortasından başlayıp Büyük Han’ın önünden geçerek, Kumarcılar Hanı’na kadar olan bölümüne ise 7.5 metre yükseklikte gölgelik inşa edilecek. Başka deyişle bu bölüm, Arasta Sokak’tan başlayıp, Yeşil Gazino Sokaktan geçip, Asmaaltı Sokak başına kadar sürecek. 7.5 metre yükseklikteki gölgelikler 1,670 metrekarelik alanı kaplayacak. Çelik direklere bağlı çelik halatlarla oluşturulacak bir ağ üzerinde yer alacak gölgeliklerin tarihi Lefkoşa çarşısına ayrı bir hava vermesi planlanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu