BasketbolKıbrısManşetSpor

“ÜNİLİG” de tehlikeye girdi

Basketbolda başta PROLİG olmak üzere yeni sezon bir türlü başlatılamazken, geçtiğimiz sezona damga vuran ÜNİLİG de tehlikeye girdi

Basketbolda başta PROLİG olmak üzere yeni sezon bir türlü başlatılamazken, geçtiğimiz sezona damga vuran ÜNİLİG de tehlikeye girdi.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı; “Basketbol Federasyonu ile olan ilişkilerimizi askıya aldık” açıklaması yaptı.

 

PROLİG HENÜZ BAŞLAYAMADI, ÜNİLİG DE OLMAYABİLİR
Basketbolda başkan Orhun Mevlit ve yönetimi 3 yıllık görev sürelerinin ardından yeni 3 yıllık dönem için sıkıntılı bir genel kurul süreci yaşamıştı. Genel kurul sonrasında kulüpler, Kulüpler Birliği oluşumuna gitmiş ve bu konuda da federasyon ile bu yapı arasında ipler iyice gerilmeye devam ediyor. Federasyon ile kulüpler arasında alt yapılardaki yaş kriterleri tartışması, ProLig’de takım sayısının yetersizliği gibi konulardan dolayı da basketbolda 2023-2024 sezonu bir türlü başlayamadı. Şimdi ise bir sıkıntıda son sezona damgasını vuran ÜniLig’le ilgili yaşandı.

 “BASKETBOL FEDERASYONU İLE OLAN İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALDIK”
Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, son günlerde Cumhuriyet Kupası organizasyonu ile ilgili gündemde yer alan konularla alakalı Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit’in söylemlerine cevap verdi. Kınacı, yönetim kurulu ile yaptığı görüşme sonrasında, KKÜSF olarak Basketbol Federasyonu ile tüm ilişkilerini askıya aldıklarını ve bundan sonra herhangi bir işbirliği içerisinde organizasyon düzenlemeyeceklerini bildirdi.

 

KINACI’NIN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

ÇİRKİN VE HADDİNİ AŞAN SÖYLEMLER OLUŞMUŞTUR
“Üniversite spor kulüpleri, geçtiğimiz hafta KKTC’nin 40. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Kupası adı altında Spor Dairesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve anavatan Türkiye ile kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen üniversitelerle gerçekleştirilen organizasyonla ilgili olarak son günlerde gündemde tutulmaya çalışılan çirkin ve haddini aşan söylemler oluşmuştur.”

SPORCULARINI VE HAKEMLERİNİ SAVUNACAĞI YERDE
Beni ve yönetim kurulumu üzen, yıllardır omuz omuza aynı gemide mücadele ettiğimiz ve basketbolun her kademesinde görev yapan KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit’in bizleri, sporcularını ve hakemlerini savunacağı yerde bir köşe yazarına organizasyonla ilgili federasyonumuzu karalayıcı açıklamalar yapmasıdır. Mevlit’in organizasyonda bizim federasyonumuzun bulunmadığıyla ilgili söylediği sözler şahsımın ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın emeklerini hiçe saymaktır.

ÜNİVERSİTELERDE YILLARDIR BASKETBOLU BİZ ORGANİZE EDİYORUZ
Üniversiteler bünyesinde yıllardır Basketbol Federasyonu’ndan bağımsız olarak Üniversite Spor Oyunları çerçevesinde basketbol branşını biz organize ediyoruz. Üniversite takımlarının davet edildiği ve cumhuriyetimizin 40.yılı kapsamındaki bu organizasyonu da bizim organize etmemiz kadar doğal bir durum yoktur. Şu unutulmamalıdır ki üniversitelerin tüm branşları ile ilgili organizasyon düzenleme ve bunu yönetme yetisi bizde fazlasıyla mevcuttur.

KARALAMAYI BIRAKIP KENDİ FEDERASYONUNDAKİ SORUNLARA ODAKLANMALI
Bunun en büyük kanıtı da düzenlediğimiz branşlarda üniversitelerimiz tarafından aldığımız olumlu geri dönüşlerdir. Sayın Mevlit organizasyonun maliyeti ve gösterilen ilgi ile alakalı da gereksiz bir açıklama yaparak rakamlar vermiştir. Kendisine tavsiyem bizim federasyonumuzun içerisinde bulunduğu bir organizasyonla ilgili karalayıcı açıklamaları bırakıp kendi federasyonundaki büyük sorunlara odaklanmasıdır.

ÇİRKİN İTHAMLARA VERDİĞİ YANITI DA KENDİ HAKEMLERİNE BIRAKIYORUM
Çünkü bu gidişle yıllardır birlikte düzenlediğimiz ÜNİLİG organizasyonu basketbol liglerinin çok önüne geçecektir ki geçtiğimiz sezonki üniversiteler sayesinde oluşan seyirci ortamı herkesin malumudur. Mevlit’in kendisine bağlı basketbol hakemlerine yönelik çirkin ithamlara verdiği yanıtı da kendi hakemlerine bırakıyorum. “Böyle bir şey söz konusu bile olamaz” deyip hakemlerini koruyacağı yerde, “böyle bir şey varsa görevlerine son veririz” açıklaması karalayıcı ve küçük düşürücü bir söylemdir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu