EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

Üniversiteyi soyup soğana çevirdiler

DEVRİM DEMİR

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Amir Shakirfard, Serdal Gündüz, Kemal Dürüst ve Şenol Kovancı ek tutukluluk talebi ile yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında avukatlar süreye itiraz etti.

Duruşmanın şu sıralarda devam ettiği davada polis yeni bulguları mahkemeye aktarıyor.

Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların Kıbrıs Türk Toplum Bilimleri Üniversitesi’ni hizmet almadığı halde sahteledikleri faturalarla 2 Milyon 129 Bin TL, 111 Bin Sterlin, 156 Bin Euro ve 453 Bin Dolar dolandırdıklarını söyledi.

Polis soruşturmanın başlamadan önce okulda bulunan bir kayıt sisteminin silindiğini tespit ettiklerini kaydetti. Bir çok acente ile sözleşme tespit ettiklerini ifade eden polis, zanli Amir Shakirfard ve zanli Kemal Dürüst’ün üniversiteye ait gayrimenkul sözleşmesi yaptığı toplantı tutanağındaki imzanın sahte olduğu yönünde şikayet yapıldığını belirtti.

Üniversite yetkililerinin acenteyle ilgili bir şikayet yaptığını kaydeden polis, bir çok öğrencinin kaydının silindigini bir öğrencinin mezun edildiğini kaydetti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ifade eden polis Soruşturmayı Şube olarak 20 kişinin yürüttüğünü belirtti. Avukatların şu sıralarda itirazları devam ediyor.

Detaylar gelecek…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu