GenelKıbrısManşet

“Unutmayın ki kamu görevi yapıyoruz”

Güneşköy Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, muhtarların sorunlarına dikkati çekti

DEVRİM DEMİR

 Güneşköy Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, muhtarların sorunlarına dikkati çekti

“MUHTARLAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR”

Karpaz’dan Yeşilırmak’a 242 muhtarın görev yaptığını belirten Muhtarlar Birliği Başkanı Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz, GIYNIK Gazetesi’ne konuştu. Çözülmesi gereken yüzlerce sorun olduğuna değinen Başkan Darbaz, toplantılarda sorunlar için envanter oluşturduklarını ifade etti. Muhtarların köprü görevi gördüğünü kaydeden Darbaz, ülkede acilen çözülmesi gereken 732 sorun olduğunu söyledi. Sağlıktan, ulaşıma birçok bakanlığı ilgilendiren sorunlar olduğuna dikkati çeken Akay Darbaz, “Niyet varsa tüm sorunlar 1 yılda çözülür” dedi.

YASADA DEĞİŞİKLİK ÇALIŞMALARI

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, yaklaşık 25/30 yıl önce yapılmış ‘İhtiyar heyeti’ yasasının tadilat çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “Yasa bakanlık desteği ile bir an önce Muhtarlar Yasası olarak günümüze uygun revize edilmesi gerekir” şeklinde konuştu. Darbaz, ayrıca seçilen muhtarların sosyal hakları ve aldıkları maaşın da bir an önce yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 75’İNİ ALIYORUZ”

Başkan Akay Darbaz, muhtarların asgari ücretin yüzde 75’ini aldığını anımsatarak, “Muhtarlar asgari ücretin yüzde 75’ini değil, asgari ücreti almalı. 242 seçilmiş muhtarın Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandıkları bir an önce ilgili bakanlık tarafından ele alınarak yatırılmalı. Meclis’in bu konuda çalışmalarını hızlandırması gerekir” dedi. Üretimin ülke genelinde büyük bir sıkıntı haline dönüştüğünün de altına çizen Darbaz, “Tüm ülkede üretmek bir sorun haline dönmüştür. Esnaf ciddi sıkıntı içerisindedir. Emekçilerin kazancı insanca yaşamalarına yetmez hale gelmiştir. Bu yangın hızla yayılmaktadır ve her geçen gün daha çok insanımız sıkıntıya girmektedir” dedi.

“UNUTMASINLAR KAMU GÖREVİ YAPIYORUZ

Muhtarların sorunları çözmek dışında 48 yere mühür vurarak kamu görevi de yaptıklarını hatırlatan Akay Darbaz, dernek olarak gelirlerinin olmadığını en az 10 bin TL’ye yakın birçok masrafı da kendi ceplerinden ödediklerini söyledi. Bu düşünce ve sorumluluk bilinci ile hareket eden muhtarlar olarak, ülkeyi yöneten tüm yetkililere seslendiklerini kaydeden Darbaz, “Unutmayalım ki halkımızın sorunlarını çözmek, derdine derman olmak ve onların kaygılarını ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak sizlerin görevidir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu