GenelKıbrısManşet

Üreten de mağdur tüketen de!

Piyasadaki pahalılıkla ilgili her zaman kendilerinin suçlandığını ifade eden üreticiler, siyasilerin ülkedeki rantçılara göz yumduğunu ve denetim yapılmadığını savundu

“Çiğ süte yapılan 1 lira zam markette satılan süte 5 lira olarak yansıyacak”

DEVRİM DEMİR

“ÜRETİCİ CAN ÇEKİŞİYOR”…

Pandemi sonrası ayakta kalmak için savaşan hayvan üreticileri, artan girdi maliyetleri nedeniyle büyük çıkmazda. Aylardır hayvan satışı yapamadıklarını dile getiren üreticiler, son dönemlerde Güney Kıbrıs’tan kaçak et girişinin çok fazla artış gösterdiğini iddia etti. Üreticiler, polis ve askerin sınır boylarında denetimlerini arttırmaları gerektiğini ifade ederek, “Vatandaşa Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak ithal edilen ve ne olduğu belli olmayan etler yediriliyor” dedi.

“KURAKLIK VURACAK, SÜTE ZAM KAPIDA”…

 Bu yıl ciddi bir kuraklık sorunu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden üreticiler, hayvancıyı kurtaracak hiçbir çözüm üretilmediğini savundu. Yağışların yetersiz olması sebebiyle, kuraklığın hayvancıya çok kötü sonuçlar doğuracağına değinen hayvan üreticileri, ovalarda hayvanlarını otlatacak ot bulamadıkları için birçok sıkıntıların baş göstermeye başladığını kaydetti.

ÇARKLAR DURMAYA BAŞLADI:

Hayvancılık mesleğini artık yapamayacak noktaya geldiklerini dile getiren üreticiler, çarkların durmaya başladığını ve artık dayanacak güçleri kalmadığını vurguladı. Hayvancıya verilen destek ve fiyat artışlarının hiçbir önemi olmadığının altını çizen üreticiler, “Önemli olan maliyetleri düşürmek. Çiftçi şu anda kaba yemini bile üretemiyor, yaktığı mazotu kurtarmıyor, silajını üretemiyor, yoncasını üretemiyor, samanını üretemiyor. Bunları üretemediği için de her şeyin fiyatı yükseliyor. Şimdi süte zam yapacaklar. Bu zam bizim cebimize girmeden, yem fiyatları zamlanacak” sözleriyle yaşanan durumu özetledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu