EkonomiKıbrısManşetToplum

Üreticiye Traktör ve Ekipman Kredisi

Üreticilerin daha verimli çalışmaları ve mekanizasyon düzeylerini yükseltmeleri amaçlanıyor

Üreticilerin daha verimli çalışmaları ve mekanizasyon düzeylerini yükseltmeleri amaçlanıyor.

 KREDİ YENİ TRAKTÖRE
Creditwest Bank, “Devlet Destekli Traktör ve Ekipman Kredisi”ni tüm üreticilerin hizmetine sundu. Üreticiler gerçekleştirdikleri tarım faaliyetlerini beyan ederek Traktör ve Ekipman Kredisi’nden yararlanabilecek. Söz konusu kredi üreticilerin daha verimli çalışabilmeleri ve mekanizasyon düzeylerini yükseltebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturuldu. Kredi, tarımsal ve hayvansal üretimine yönelik olarak kullanılmak üzere satın alınacak bir adet birinci el traktör ve traktöre monte edilmek suretiyle kullanılabilecek ekipmanın finansmanını karşılamak amacıyla kullandırılacak. Sağlanacak kredinin vadesi 60 ay olarak belirlendi. Ayrıca, aylık eşit taksitli veya faaliyet alanına göre banka ile yapılacak mutabakat çerçevesinde 3 – 6 – 12 ayda bir eşit taksit ödemeli olacak.

 

60 AY VADE, %27 SABİT FAİZ
Traktör ve traktöre monte edilecek ekipman için sağlanacak kredinin 60 ay vadesi ve %27 faizi bulunuyor. Piyasa koşullarına uygun faizli ve uzun vadeli bu krediden kuru tarım, sulu tarım, hayvancılık faaliyetleri yürüten tüm üreticiler yararlanabilecek. Creditwest’ten yapılan açıklamaya göre:

– Kuru tarım ve hayvancılık faaliyetinde kullanılacak traktörler 1 milyon 500 bin TL’yi geçmeyecek. Bu değerin azami %75’i oranında;

– Sulu tarım faaliyeti faaliyetinde kullanılacak traktörler için 1 milyon TL’yi geçmeyecek. traktör değerinin azami  %75’i oranında.

– Traktöre monte edilebilecek ekipman için ise 300 bin TL’yi geçmemek kaydıyla uzun vadeli kredi imkânı sağlanıyor.

DEMİRCİOĞLU; GENİŞ ÜRÜN YELPAZEMİZ VAR
Creditwest Bank Kredilerden Sorumlu Koordinatör Caner Demircioğlu yaptığı açıklamada, tarım sektörüne sunmuş oldukları özel ve avantajlı ürünlerle müşterilerine ulaştıklarını, tarım kredilerinin banka kredileri içerisinde önemli paya sahip olduğunu söyledi. Demircioğlu, “Creditwest Bank olarak her daim üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız üreticilerimizin hayatlarına değer katabilmek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu