EkonomiGenelKıbrısManşet

“Üretim azalır, işsizlik artar”

Mobilya Sanayicileri elektrikte fiyat indirimi istedi

Mobilya Sanayicileri elektrikte fiyat indirimi istedi

Mobilya Sanayicileri Derneği (MSD), elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan sonra sektörün zora girdiğini bildirerek, fiyatlarda indirime gidilmemesi halinde, üretimin azalacağını, kapanmalar yaşanacağını ve işsizliğin artacağını vurguladı.

Mobilya Sanayicileri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, elektrik fiyatlarında, sanayiye yönelik yüzde 30’dan az olmayacak oranda indirime gidilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Dernek, indirim yapılmasının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Açıklamada, elektrik fiyatlarına yapılan zam karşısında mobilya sanayicisinin zor günler yaşadığı kaydedildi ve “2011 yılında 0,40 kuruş olan elektrik birim fiyatı sanayiciler için 0,10 kuruş devlet katkısıyla 0,30 kuruş olarak uygulanmaktaydı. Bugün elektrik birim fiyatı 2.70 TL olmuştur ve 0,10 kuruş indirim neredeyse hiçbir önemi olmayan bir orana denk gelmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bu maliyet artışını fiyatlara yansıtmanın satışların, dolayısıyla üretimin azalması anlamına geldiği belirtilen açıklamada, bunun sonucunda bazı işletmelerin kapanacağı, bazı işletmelerde ise eleman eksiltmeye gidilmesiyle işsizlik olacağı kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu