GenelManşetTürkiye

Üretim endeksi Ağustos 2013’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Türkiye, İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Haziran’da 79.04 puana yükseldi

 

Haziran ayında üretim endeksi de Ağustos 2013’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

 

BİLEŞİK ENDEKS 79.04 PUANA ÇIKTI… Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Haziran 2021 sonuçları açıklandı. Haziran ayında bir önceki aya göre 1.73 puan artış gösteren İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 79.04 puana yükseldi. Ayrıca faaliyet, güven ve beklentiler birlikte artış gösterdi. Haziran ayında hızlı bir artış gösterdiği belirtilen Bileşik Endeks, açılmalardan iki yönlü olumlu etkilendi. Faaliyetler tarafında sıçrama yaşandı. 

 

FAALİYET ENDEKSİ 4.9 PUAN ARTTI… İnşaat malzemeleri sanayi faaliyetlerinde Haziran ayında sıçrama yaşandı. Mayıs ayındaki tam kapatma uygulamaları ve bayram tatili ile durağanlaşan faaliyetler, Haziran’da açılma ile önemli ölçüde genişleme gösterdi. Faaliyet Endeksi Haziran’da bir önceki aya göre 4.9 puan arttı. Tüm faaliyet gruplarında önemli artışlar gerçekleşen Faaliyet Endeksi, 2017 yılı Ağustos ayından sonraki en yüksek seviyesine yükseldi. 

 

CİROLAR HIZLI BÜYÜME EĞİLİMİNDE… İnşaat malzemeleri üretiminde de geçtiğimiz Haziran ayında yüksek bir büyüme gerçekleşti. Üretim Endeksi, endeksin ölçülmeye başlandığı Ağustos 2013 bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Cirolar Haziran ayında iç satışlar ve ihracattaki yüksek artışlar ile sıçrama gösterdi. İnşaat sektöründe mevcut işler ve yenileme işleri inşaat malzemeleri sanayisinde de belirleyici olmaya devam etti. Haziran ayı başından itibaren faaliyetlerin hızlı bir büyüme eğilimi içine girdiği görüldü.

 

GÜVEN ENDEKSİ’NDE SINIRLI ARTIŞ… Güven Endeksi Haziran ayında temkinli ve yavaş artışını sürdürdü. Kapatma önlemlerinin olumlu sonuçlar vermesi ve Haziran ayı başından itibaren kademeli açılmaya geçilmesi güveni destekledi. Faaliyetlerdeki sıçrama ise Güven Endeksi’ndeki artışa sınırlı bir katkı sağladı. Güven seviyesi Haziran’da bir önceki aya göre 0.46 puan arttı. Böylece Mayıs ayında yeniden artışa geçen Güven Endeksi, iç ve dış pazarlara olan güven artışı ile temkinli büyümesini sürdürdü. 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu