KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Üst Kurul ile Bakanlar Kurulu bu kez yan yana geldi!

Bakanlar Kurulu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aldığı kararları komite ile yüz yüze tartıştı. Üst Komite üyelerini Bakanlar Kurulu toplantısına çağıran Saner, komite üyelerine ev ödevlerini verip, 'yarın bir daha toplanın ve aldığınız kararları revize edin' telkininde bulundu

Bakanlar Kurulu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararları komite ile yüz yüze tartıştı. Üst Komite üyelerini Bakanlar Kurulu toplantısına çağıran Başbakan Saner, komite üyelerine ev ödevlerini verip, ‘yarın bir daha toplanın ve aldığınız kararları revize edin’ telkininde bulundu.

Gece yarısına kadar süren ve Üst Komite Üyelerinin de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısından bir netice çıkmadı. Üst Komite’nin Lefkoşa için de kapanma kararı almış olmasına rağmen Başbakan Saner üzerine basa basa Girne bölgesindeki durumu tartışmak ve ülke genelinde alınacak tedbirleri belirlemek üzere toplandık” dedi. Saner, “Üst Kurula hassasiyetlerimizi aktardık. sağlığın ön planda olduğunu fakat ekonomiyi de ayakta tutmamamız gerektiğini ifade ettik” şeklinde konuştu.

Başbakan Ersan Saner’in açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu olarak özellikle ülkemizde COVID-19’dan etkilenen Girne bölgesindeki durumu tartışmak ve ülke genelinde alınacak tedbirleri belirlemek üzere yaptığımız toplantıya Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nu da toplantıya davet ederek ve onlara Bakanlar Kurulu’nun hassasiyetlerini de aktararak sağlığın ön planda olduğunu ve ekonomiyi de ayakta tutmamız gerektiğini ifade ettik.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yarın yenide toplanarak alacakları kararları açıklayacaklar. Özellikle Kış aylarıyla birlikte vakalardaki artış göz önünde bulundurarak bazı tedbirleri almamız şarttır. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada COVID-19 uğraşında bir bezginlik oluştu. Her ne kadar insanlarımıza maske, mesafe hijyen kurallarını anımsatsak da

COVID-19’a yakalanan kişilerin temaslılarını sağlık görevlilerine bildirmede ciddi bir sıkıntı olduğunu öğrendik. Bir bulaşa yakalandığımız zaman toplumu korumak için temaslılarımızı gizlemeyelim. Temaslılar gizlendiği zaman ciddi bir risk oluşturulduğunu söylemek istiyorum. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yarın yeniden toplanarak yeni kararlar üretecekler. Yarın biz de bu kararları öğreneceğiz.

Bir yandan bütçeyle ilgili süreç devam ederken diğer yandan da COVID-19 mücadelesi devam ediyor. Reel sektörün desteklenmesi adına adımlar atacağız. Anavatanla imzalayacağımız protokolde COVID-19 mücadelesi adına katkı sağlanacağını açıklamak istiyorum. Yarın, konuyla ilgili olarak muhalefete de bilgi aktaracağım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu